07/29/11 13:16
(http://www.azcheta.com/)

И Penguin издават книга за скандалa с телефонните подслушвания

Penguin Press е поредното издателство с книга за скандала с подслушването на телефонни разговори от News Corporation, съобщи The Bookseller. Автори на книгата са великобританският народен представител Том Уотсън и журналистът от The Independent Мартин Хикман.

Директорът на Penguin Press Стюарт Профит получи издателски права за Великобритания и Общността на нациите от Клер Алекзандър от литературната агенция Айткен Алекзандър. Книгата ще бъде публикувана в края на 2011 като точната дата и заглавието ще бъдат уточнени по-късно.

Книгата е втората по темата – издателство Шато ще публикува „Хакерска атака: Как истината настигна най-властния човек на света” от журналиста на Guardian Ник Дейвис до края на 2012г.

Единият от аворите на книгата на Penguin Том Уотсън, народен представител за Източен Уест Бромич от 2001,  е член на Парламентарната комисия за културата, медиите и спорта от 2009 година и оттогава води кампания срещу неправомерни медийни практики. Той ръководи и разпитите на Рупърт и Джеймс Мърдок и Ребека Брукс, когато тримата застанаха пред Комисията на 19 юли.

Мартин Хикман пък работи за Independent вече десет години, като води репоратажите на вестника за скандала с подслушванията тази година.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване