08/03/11 12:39
(http://www.azcheta.com/)

Pottermore отваря врати за фенове

От началото на месеца почитатели на поредицата за Хари Потър могат да станат част от интернет версията на магьосническия свят Pottermore, ако са... достатъчно бързи. “Само” един милион фенове ще получат право на регистрация в бета версията на сайта през първата седмица на месец август.

Всеки ден от седмицата Джоан Роулинг публикува на сайта загадка, свързана с една от книгите за момчето магьосник (на 1 август въпросът беше за „Хари Потър и философският камък”, на втори – за „Хари Потър и стаята на тайните”). Ако отговорите правилно на въпроса, Pottermore ви препраща към друг популярен сайт, където трябва да откриете Магическото перо. Това е същото перо, което записва новородените магьосници в регистрите на Хогуортс. След като сте го намерили, можете да се регистрирате.

Трябва обаче да сте бързи – на втори август регистрацията е свършила по-малко от час след публикуването на загадката. А тя всеки път се появява на Pottermore по различно време на деня. За сряда се очаква някъде между четири и осем следобед.

„Pottermore ще е интерактивна среда, а не игра”, на няколко пъти уточни Роулинг. Със сайта авторката иска да привлече вниманието най-вече към четенето на книгите, а не към някакъв друг вид медия. Той ще включва възможността почитателите сами да допринасят за света на Хари Потър, да публикуват фенфикшън и да разискват всякакви свързани с магията въпроси (като например каква е най-добрата сърцевина за една пръчка или точно как се приготвя многоликова отвара).

Директно от сайта ще могат да се поръчват аудиокниги и за първи път е-книги. Най-ценното за много обаче ще си останат историите, които Роулинг все още не е публикувала никъде – тя ни е обещала още около 18000 думи за Хари и компания.

Ако сте заклети почитатели на поредицата, но не успеете да се регистрирате до 7 август, не се отчайвайте – Pottermore стартира официално за потребители на 1 октомври.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване