08/04/11 09:33
(http://www.azcheta.com/)

Британец пуска водоустойчива книга

Британецът Алън Корк ще опита да направи пробив в нова сфера от книгоиздаването, пише Daily Telegraph. През май 2012 година неговият роман "The Greater Bad", който в момента е достъпен само като kindle-издание, ще бъде пуснат на пазара в нов формат - водоустойчива книга.

"Книгата ми бе избрана да проправи пътя на една нова ера в книгоиздаването и се чувствам все едно съм на Луната", казва ентусиазираният автор. Хартията на неговия роман ще бъде подсилена с два синтетични пласта, които ще увеличат живота на изданията почти двойно. Според Telegraph технологията досега е ползвана единствено при банкноти в Австралия.

Оказва се обаче, че тази практика съвсем не е нова. Още през 2004 година американският издател Melcher Media въвежда технологията DuraBooks, която позволява печатането на книги от синтетична хартия, която не се мокри и не се къса. През последните години компанията е издала над половин милион копия от различните си DuraBooks заглавия.

Водоустойчивите книги обаче изглеждат подходящи най-вече за екстремните натури. Като този ентусиаст на тема оцеляване:

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване