08/05/11 17:31
(http://www.azcheta.com/)

Facebook все пак няма да прави книги

Facebook няма да навлиза в бизнеса на книгоиздаването или книгоразпространението на електронни книги въпреки купуването на дигиталния издател Push Pop Press в сряда. Вместо това социалната медия ще се възползва от някои от технологиите на студиото за бъдещи свои проекти.

В отворено писмо, публикувано на официалния сайт на Push Pop Press, създателите на фирмата Майк Матас и Каймън Цинтерис заявяват, че ще „използват технологията си на издаване и всичко, което са научили досега, за да спомогнат за усъвършенстването на най-голямата книга в света – Facebook”.

Push Pop Press се прочу преди няколко месеца, когато разработи нова технология, позволяваща създаването на електронни книги от всякакъв интерактивен характер. Първата е-книга, издадена по този начин, беше iPad версията на „Нашият избор” на Ал Гор, която освен текста на оригиналната книга, крие в себе си много снимки, видеа, интерактивни карти и графики, придружени от глас, поясняващ изобразената информация. Тогава журналистът от New York Times Дейвид Пог сподели, че „това е едно от най-елегантните, плавни и впечатляващи приложения, които някога сте виждали. Отличен пример за новия свят на touch-screen приспособленията.” Дори след закупуването на Push Pop Press от Facebook, книгата на Ал Гор остава свободна за продажба, като е взето решението бъдещите печалби от нея да бъдат дарени на “Climate Reality Project”.

Бившите инженери на Apple и създатели на Push Pop Press - Матас и Цинтерис – изявяват радостта си от факта, че технологиите, създадени от тяхната фирма, ще бъдат усвоени от най-голямата социална мрежа в света, за да дадат на милионите хора още по-богати и разнообразни начини за изразяване и споделяне на информация и истории. “Огромният брой хора, публикуващи във Facebook всеки ден, ни карат да смятаме, че социалната медия ще бъде чудесен дом за Push Pop Press”, споделят те. Екипът на Push Pop Press няма планове за продължаване на издаването на книги, но е благодарен на всички, които са го подкрепили и са показали интерес към дейността на компанията.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване