08/08/11 14:50
(http://www.gorichka.bg/)

5 начина да накараш един скептик да повярва в климатичните промени.

Инструкции за ползване:

1. Кажи му: Топло е - последните 30 години са били най-топлите от както измерванията са започнали преди век, като сред тях 2010 е била най-горещата.

2. Попитай го: Слънцето ли е виновно? Ако каже да, му напомни , че докато Слънцето продължава да е в тиха фаза през последните 30 години и до момента, тук на Земята ни става все по-топло.

3. Светни го: Глобалното затопляне е спечелило Нобелова награда: хилядите учени под шапката на Междуправителственият панел по промените в климата, достигнаха до извода, че затоплянето на климата на Земята е неоспоримо и голяма част от него се дължи на парниковите газове, които изхвърляме в атмосферата с растящи темпове от началото на индустриалната революция. Те грабнаха за усилията си най-престижното признание в научните среди през 2007г. И на тях ли не се доверява?

4. Ако вярва, че само парите и технологиите ще ни решат проблема с климата: Да, те се развиват, но истина е че сме го закъсали с парите от 2008 година насам, а технологичните решения често са скъпи. През това време променящият се климат си вилнее на воля.

5. Сплаши го, че скоро може да се наложи да приюти някой друг гражданин на островната държава Науру. Ами и тя, както много други подобни изчезва. Жителите и скоро ще са това което наричаме климатични бежанци.

Публикувана на 08/08/11 14:50 http://blog.gorichka.bg/?p=4388
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване