08/11/11 11:52
(http://vasvalch.com/)

Бира събира приятели

andes-friend-recoveryКампаниите на бири винаги се въртят около мъжкото приятелство и несломимата връзка между другарите. Но ако повечето кампании са по-скоро хвалебствена ода за приятелството, то аржентинската марка Andes дава директно решение срещу вековния враг на силната дружба – окупиращата приятелка. От компанията дават начин мъжете да са заедно, без значение от проблемите.

Andes поставят няколко робота в барове с висок трафик на мъжки компании. Когато приятелите му са на място, мъжът може да се запише на специален микросайт и да използва интерактивното механично тяло, за да затвори празнината в компанията. На лицето на манекена се появява изображението от уеб-камерата вкъщи, а роботът може дори да върти глава, ако забележите нещо познато или интересно наоколо. Комуникацията се осъществява двустранно: вие чувате какво се случва в бара, а приятелите ви чуват вашия глас на масата. Хитроумната идея печели 2 милиона посещения на сайта, 5000 от които се включват виртуално при своите приятели.

Защо работи?

  • Много добро фокусиране върху основен проблем на таргет-аудиторията и даване на решение.
  • Кампанията е достатъчно забавна, така че да не обиди половинките на момчетата и в същото време достатъчно мъжкарска, че да спечели мъжете.
  • Традицията продължава от предходна кампания на Andes – Teletransporter. Така се затвърждава имиджът на марката, а остроумните идеи гарантират лоялността на потребителите.

Ако ви се иска и у нас мъжете да имат такива опции за бягство, може би някой трябва да подшушне идеята на Каменица – мисля, че след кампанията им за опазване на истинските мъже те могат да приемат каузата присърце.



Още по темата:

  1. Шуменско: Социализиране на по бира
  2. Имате ли истински приятели?

Публикувана на 08/11/11 11:52 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/hLRu_ifCoV0/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване