08/11/11 08:22
(http://velqn.com/)

С GPS по морето

Българите сме техническа нация. Още от едно време, когато американците са цъкали на Apple компютри, ние тука сме имали Правец и сме си писали игрите сами на basic. Това не е единствения индикатор, пак казвам, техническа нация сме. Така например в България рядко се използва мигача като светлинна индикация.

Не че не работи, но понеже сме техническа нация повечето хора разбират какво се случва и не искат да си хабят ел. релето на колата. Виж ток за клаксона не се хаби – тук е въпрос на престиж.

Кой ще свирне по-силно, по-често и т.н.

Същата работа сега по морето. Инспектори обикалят плажовете със специални GPS устройства и измерват. По три секунди на точка. И със сигурност това не е зле, защото доста обекти показват през GPS-а размери, които не отговарят на условията за концесия.

Министърът каза по телевизора, че даже и караваните ще мерят с GPS-а. По три секунди на точка.

Техническа нация. Ние ги лъжем, те ни лъжат. Излъгани обаче няма. Защо ли?

Всеки който ходи на почивка на българското черноморие трябва да има известни очаквания. Добри, лоши, няма да влизам в детайли, печално е известно на всички какво се случва.

Искам да разкажа друга история. В къмпинга, където почивам в съседна държава (познайте от три пъти коя е тя, като не е Турция) има прости правила. Едно от тях, е че ако си с каравана то трябва да е перпендикулярно разположена спрямо плажа. Е да, сигурно е по-приятно да я паркираш успоредно, но перпендикулярното позволява малко вятър да влиза и навътре в къмпинга.

Не всичко е първа линия все пак.

Там на този къмпинг не съм виждал инструктори с GPS-и. Но тази година до нас имаше едно чехско семейство, което си паркира караваната успоредно. Всичко беше подредено добре, форцелта опънат, ток и жица.

Е да, ама не, защото дойдоха от управата на къмпинга и се оказа, че първо те имат резервация на друго място и второ караваната не може да е успоредна на бреговата линия.

Имаше известна драма, след това дойде полиция и всички живяха щастливо до края на почивката си.

Това е. Елементарно е.  Нямат GPS-и, не мерят точки. Имат си закони и правила, които се спазват.

Тук в нашия случай е супер, че има такива инициативи, защото е безспорно усилието да се въдвори ред.

Но всички се борят с последствията, а не с причините. А една от причините е неспазването на закона. И на правилата.

Публикувана на 08/11/11 08:22 http://feedproxy.google.com/~r/velqn/~3/IlkRd1o_UdA/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване