08/18/11 06:12
(http://www.azcheta.com/)

"Как да станеш пират"

В днешно време младите жени постоянно оплакват женската съдба, намеквайки, че животът на силния пол е по-лек. Не знам това дали е така, но от известно време насам аз започнах да си мечтая да съм 9-годишно момче. Заради игрите, безгрижието, количките, пръчките, ожулените колене и... хубавите приключенски книжки, които те поглъщат в своя свят и изграждат твоята първа житейска философия.

„Как да станеш пират“ - втората книга от детската поредица на Кресида Коуел, е точно такава книжка. В деня, в който я донесох вкъщи, беше съвсем естествено синът ми, който е на две години и половина, да се влюби в красивата й корица и илюстрации от самата Коуел. Това, което не очаквах, бе на мен да ми хареса толкова оформлението – никое дете никога повече няма да може да каже, че книгите са скучни, след като е видяло различните шрифтове на страниците на тази книга!

ИзВземи тази книга с отстъпка!ключително забавни са и имената на героите – до степен, която някои майки може би биха намерили за възмутителни, имайки предвид, че учителят по пиратство се казва Храчко Оригвалски. А Хълцук Кръвожадни Херингски III е събрал в себе си чертите на идеалния главен герой. Той е остроумен, силно положителен, макар да не отговаря на древногръцката максима „Здрав дух в здраво тяло“. Хълцук ще се превърне в най-добрия приятел на всяко слабичко момченце, което понякога си има проблеми с по-едрите приятели. Хлапетата, които нямат подобни грижи, пък ще го харесат, защото въпреки всичко е авантюрист.

Книгата на Коуел едва ли ще научи вас или детето ви как да станете пирати, но покрай шегите и интересния сюжет може да напомни някои позабравени уроци за онази мъжка чест, към която всяко момче и всеки човек трябва да се стреми, независимо от възрастта.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване