08/18/11 11:11
(http://delibertate.info/)

Що е то “интернет” в контекста на цифровата телевизия?

Image: Topfield

Така изглежда DVB-C приемникът (set top box) марка Topfield и модел TF6100, чието митническо класифициране в България постави некои

фундаментални въпроси

свързани с интернет и цифровите медии.

На кратко, една пратка от 4 000 броя такива устройства е била обложена с мито и ДДС общо в размер на 58 012,33 лв от началникa на Митнически пункт “Варна Запад” с обосновката, че “приемниците представляват сет-модули без вградени модеми за достъп до интернет, които следва да се класират в код по ТАРИК 8528711900 с митническа ставка 14%”.

Вносителят на устройствата Диджиталнет ООД е на различно мнение и е обжалвал митническата мярка пред Административен Съд Варна.

Основните въпроси, на които варненските съдии е трябвало да отговорят

се свеждат до това

дали въпросните приемници разполагат с “модем”, могат ли да осъществяват връзка с интернет и какво изобщо е “интернет”?

Предвид на приложимостта на Регламент (ЕО) № 1031/2008 и установената липса на практика по него, Административен Съд Варна е отправил преюдициално запитване (дело C-320/11) към Съда на Европейския Съюз и сега той ще трябва да даде отговор на тези многолюбопитни въпроси.

Изглежда, че след делото Апис-Христович (C-545/07) сега отново имаме възможност за създаване на европейска съдебна практика made in Bulgaria.

No related posts.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване