08/19/11 07:51
(http://www.azcheta.com/)

Disney дарява 8 милиона книги на деца в нужда

Като част от стартиращото днес в Анахайм най-голямо фенско изложение на Disney – D23,  развлекателният гигант ще дари осем милиона книги и $500 000 на First Book, американска организация с нестопанска цел, която дарява книги на деца в нужда.

Disney Publishing подкрепя First Book вече 12 години, улеснявайки пътя на книгите да достигнат до децата, за които са предназначени. От стартирането на кампанията през 1992 повече от 85 милиона нови книги са открили новите си читатели - деца от социално слаби семейства в САЩ и Канада. Сега организацията дарява повече от 25 000 книги на ден. През последната година First Book е раздадала 7,5 милиона книги, а тазгодишното дарение на Disney, което включва заглавия както за най-малките читатели, така и за тийнейджъри, ще помогне на организацията да удвои цифрата.

Disney са се погрижили добре за забавлението на малките на D23. Следобедните часове на уикенда ще са посветени много сериозно на книгите, като сред четените на глас заглавия ще бъдат печатните версии на "Мечо Пух", "Колите 2", "Рапунцел и разбойникът". Авторите Дейв Бари и Ридли Пиърсън ще озвучат събитието с откъси от своята книга The Bridge to Never Land („Мостът към Невърленд“). Към тях ще се присъединят и Дейвид Аркет и Кори Бъртън – звезди от сериала „Джейк и пиратите от Невърленд“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване