08/19/11 06:26
(http://www.azcheta.com/)

Подишай литература и театър в неделя

 

София все още е красиво празна, София все още иска да вдишва от лятото. Ще го направи и тази неделя, когато на ул. Ангел Кънчев всички заедно ще си направим среща на много очи с литературата и театъра като улични изкуства по време на София диша 2011: Словото зове.

Всичко започва от 16.00 на входовете на Ангел Кънчев между Парчевич и Солунска, където екипът на сайта Аз чета ще посреща гостите със специално подготвените за случая литературни късметчета. Някъде по това време край Детската работилница за книгоразделители ще бъде даден и стартът на приключението игра "Изгубени в литературна София", организирано съвместно от сайта за твоята книга и издателство Сиела. Самата работилница отваря врати точно в 16.00 и там малчуганите между 5 и 10 години с помощта на „Аз чета“ и любими детски писатели ще правят книгоразделители (разбира се, няма да върнем и по-големите деца, батковци и каки, майки и татковци, баби и дядовци).

Отново Сиела и Аз чета ще са основните виновници да се срещнете с млади писатели, любими български автори, продуценти и артисти, сред които Иван Ладжев, Александър Шпатов, Иванка Могилска, Людмила Филипова, Калин Терзийски, Весел Цанков и Ангел Игов.

Авторът на нашумелия роман "Английският съсед" Михаил Вешим и продуцентът на едноименния комедиен сериал по БНТ Пенко Русев пък ще ви запознаят с актьорите Ирен Кривошиева, Слав Бойчев, Латинка Петрова и Пламен Сираков, които заедно ще ви разкажат за добросъседските интеркултурни отношения, които ще гледаме от септември на малкия екран.

В детската стая издателство Жанет 45 представя Виктор Самуилов, който ще разкаже как стихчетата срещат илюстрациите в книжката "През 9 локви в 10-та", на следващата крачка със закачки ви очаква магът Астор, а авторът Панчо Панчев – Дядо Пънч ще се присъедини с весели истории, гатанки и много игри.

За да разкажат за живота, семейството и успеха, издателство Жанет 45 са поканили да се присъединят музикантите Богдана Карадочева и Стефан Димитров, които ще представят автобиографичните си книги. Възраждат ли се отново книгите игри у нас - върху това ще помислим заедно с ентусиастите от сайта "Книги игри".

Ще можете да видите и фотографиите от книгата на Любомир Милчев-Денди – "София Енигма-Стигма", представени от издателство Ентусиаст в партньорство с Ориндж Център.

В хола на "София диша" ще ви посрещнат с "Висяща изложба" от сайта за лично творчество "Откровения", където ще намерите увлекателни участници, дървени философи и мечти от пух. Младежкият фестивал ON! Fest ще гостува тази неделя на "София диша" Aniventure ON! ще бъде зоната за японска култура. Те ще бъдат облечени в костюми на известни герои от Аниме, Манга или видео игри.

Любителите на музикалното и танцово изкуство ще могат да се насладят на спектакъла "Домът на Бернарда Алба" от Федерико Гарсия Лорка, както и на атракцията на вечерта - моноспектакъла на Силвия Божидарова "Данчо, Мартин и майка им" по Камен Донев. Студентите от театрален колеж "Любен Гройс" за пореден път ще предизвикат публиката със своята импресия по разказа на Мария Станкова "Вземи ме, когато ме намериш, за да ме имаш, когато ти потрябвам".

Искате още театър? Пиесата "Страшилка" ще разкаже историята на една картина, която иска да бъде свободна. Палавите кукли на Диана Милушева пък ще ви пренесат във вълнуващия свят на хипопотама Хипо и неговата звездичка.

Очакваме ви в неделя след 16.00 ч. на ул. Ангел Кънчев. Защото е време София да подиша литература и театър.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване