08/25/11 14:41
(http://www.azcheta.com/)

НАСА ще учи писатели на фантастика

Група писатели ще има уникалната възможност през ноември да посети НАСА, съобщава сайтът на космическата агенция на САЩ. Това ще се случи като част от партньорството между агенцията и специализираното в издаването на фантастика, фентъзи и хорър издателство Tor/Forge Books.

Авторите на издателството, някои от които вече са писали научна фантастика, ще участват в двудневен семинар, включващ презентации, разяснителни обиколки и срещи с експерти. Писателите ще работят заедно с учени и инженери от космическата организация. По този начин те ще научат повече за науката и космическите експедиции и ще пишат още по-интересни и научно издържани романи. Като част от иновативната програма, от космическата агенция ще осигурят достъп до данните, съоръженията и лабораториите си.

Целта на проекта „Художествена литература, вдъхновена от НАСА“ е да окуражи подрастващите да се ориентират към науката, технологиите, инженерството и математиката. „Надеждата ми е, че създавайки истории съвместно с учени-специалисти, ще вдъхновим следващото поколение изследователи и изобретатели, защото всичко започва от въображението – с разкази и мечти за по-добро бъдеще“, казва шефът на издателство Tor/Forge Books Том Дохърти.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване