08/28/11 10:01
(http://greentech-bg.net/)

Великобритания започва изграждането на първата национална мрежа от зарядни станции за електроколи

 

Великобритания обяви изграждането на първата национална мрежа от зарядни станции за електрически автомобили, съобщава Guardian. Ползването на зарядните станции ще бъде безплатно за потребителите, всяка една от тях ще се захранва с вятърна енергия и ще бъдат достъпни във всички части на страната.

Великобритания ще инсталира тези станции по магистралите, а не в големите градове. Коментара на Dale Vince от Guardian:

“ Досега зарядните станции се позиционираха в центровете на големите градове. По мое мнение това е мястото, където те са най-малко нужни. Статистиките за навиците на шофиращите показват, че средният автомобил във Великобритания изминива не повече от 32 километра (20 мили) дневно. Подобни разстояния могат да бъдат изминавани от съвременните електрически автомобили в рамките на една седмица само с едно зареждане. Повечето собственици на автомобили (приблизително 70%) имат гаражи и следователно могат да зареждат в къщи през нощта. Именно при дългите пътувания по магистралите е необходимо презареждане.“

Според Vince зарядните станции по магистралите ще дадат възможност на повече британци да изберат електрически автомобили. Как това ще повлияе на електрическата мрежа? Ако всички автомобили на Острова станат електрически, експертите са изчислили, че количеството необходимо електричество ще нарастне само с 12%, доста по-малко от това, което хората очакват. За да се постави това в контекст, да припомним, че преди кредитната криза електрогенериращите мощности в страната са нараствали с 3% годишно. Т.е. за да се посрещне необходимата мощност след пълна конверсия на автотранспорта, ще са необходими само 4 години. Освен това по-голямата част от зареждането ще се извършва през нощта, когато натоварването на мрежата е най-ниско.  Анализите показват, че ако всички автомобили ( 28 милиона) във Великобритания станат електрически, мрежата ще работи много по-ефективно.

И още нещо: един от наистина революционните аспекти на ползването на електрически автомобили е факта, че всеки собственик на автомобил може да се превърне в своя собствена петролна компания – като генерира собствено електричество от ВЕИ и захранва собствения си автомобил. Това изглежда ще създаде доста проблеми за петролните компании.

Електрическите зарядни станции се монтират от компанията Ecotricity.

 

 

 

Source: Gas 2.0 

Публикувана на 08/28/11 10:01 http://feedproxy.google.com/~r/Greentech-bg/~3/ozAh9Bx09yQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване