09/04/11 09:01
(http://www.azcheta.com/)

Магията на Хари Потър с ново продължение

Не се стряскайте от заглавието, Дж. К. не е решила да пише продължение на книгите за порасналия малък магьосник. От 25-и октомври обаче феновете на Хари Потър ще могат да се радват на нова книга, този път посветена на създаването на филма, съобщава USA Today.

След излизането на осмия и последен филм, направен по книгите на Роулинг – „Хари Потър и даровете на смъртта: част 2", се смяташе, че ерата на книгите, филмите и рекламните материали за Хари ще приключи. Сега обаче на хоризанта се задава луксозната книга за заснемането на филмите, която ще бъде пусната от Harper Design. 'Harry Potter: Page to Screen' е в обем 540 страници, с твърди корици, ще струва $75 и обещава да предаде „Пълното приключение на създаването на филма.”

Книгата е написана от утвърдения филмов критик и писател Боб МакКейб и съдържа интервюта със звездите Даниел Радклиф, Ема Уотсън, Рупърт Гринт и Майкъл Гамбън, както и гафове и смешки зад камера от продуцента Дейвид Хейман и режисьора Дейвид Йейтс. В нея също се засяга и темата за смъртта на Ричард Харис (актьорът, изпълняващ ролята на Албус Дъмбълдор) и въздействието, което е оказала тя върху екипа.

'Harry Potter: Page to Screen' обещава да разкрие невиждани досега снимки и материали от заснемането на филмите, както и някои хитрини и тайни относно технологията на изграждане на магията на големия екран.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване