09/19/11 09:29
(http://ikonomika.org/)

Книги (19.09.2011)

Josh Lerner, Boulevard of Broken Dreams: Why Public Efforts to Boost Entrepreneurship and Venture Capital Have Failed–and What to Do About It 

Предприемачеството и венчър капиталите са хубаво нещо, но не всеки опит за насърчаването им работи. Всъщност, повечето се провалят, особено ако не се мисли задълбочено преди да се предприемат действия.


Alfred C. Mierzejewski, Ludwig Erhard: A Biography

Не можем да разберем Германия след Втората световна война, икономическото чудо и постигането на просперитет без Лудвиг Ерхард, дългогодишен министър на икономиката, вицеканцлер и канцлер на Германия (след Аденауер). Човекът, който поддържа идеите си за "социална пазарна икономика" във враждебната среда на нацизма, както и по време на окупацията, всеобщото прегръщане на марксизма и централното планиране и враждебния на конкуренцията поствоенен бизнес елит.



Henry Kissinger, On China

Необходима книга за разбирането на Китай, включително развитието на страната, вътрешните проблеми през последните два века, комунизма, противопоставянето на СССР, отварянето към запада, възприемането на пазарната икономика и отношението към външния свят.




Tim Harford, Adapt: Why Success Always Starts with Failure

Казват, че Тим Харфорд е британският Малкълм Гладуел, но всъщност е много по-добър от Гладуел. Аргументацията в книгата е илюстрирана с интересни истории, от които може да разберете не само защо се провали съветската система, но и защо дълго време войната в Ирак беше провал (и как това се промени) и много повече.




David S. Landes, Joel Mokyr, William J. Baumol, The Invention of Enterprise: Entrepreneurship from Ancient Mesopotamia to Modern Times

Книга за предприемачеството – от възникването на човешката цивилизация до днешни времена.






Stephen Hawking, Leonard Mlodinow, The Grand Design

Докъде стига разбирането ни за света, за произхода на вселената, за съществуването на живота? Съвременните теории на физиката за това защо вселената ни е такава каквато е.





Lawrence M. Krauss, The Physics of Star Trek

Доколко "реалността" в известният научно-фантастичен сериал Стар трек отговаря на нашето знание за физиката и законите на вселената.





Manjit Kumar, Quantum. Einstein, Bohr, and the Great Debate about the Nature of Reality

Книга за квантовата физика, как възниква и се развива и какви дебати предизвиква в научния свят.







Блогът за икономика 2011

Публикувана на 09/19/11 09:29 http://ikonomika.org/?p=5776
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване