09/19/11 12:07
(http://www.azcheta.com/)

"Русе пише" за четвърта поредна година

Четвъртото издание на есенните литературни празници „Русе пише“ ще се проведе на 29-и и 30-и септември в крайдунавския град. Ателиета за малки деца и млади творци, срещи с писатели, гостуване на книжарници, литературни късметчета – това са само част от забавленията за любителите на писменото творчество, които предвижда програмата на фестивала. Под формата на творческа игра-щафета жителите и гостите на града ще създадат и "Голямото русенско изречение".

Фестивалът, който винаги е излизал от рамките на Русе, тази година ще посреща гости освен от цяла България и от чужбина. На вечерно събиране в култовия клуб „Мазето“ на 29 септември ще четат свои произведения младите, но вече успешно утвърждаващи се в българския литературен живот творци - Иван Димитров („Местни чужденци“, „Животът като липсващата лъжица“) и Делян Илиев („Каренини“, „Да гледаш всеки ден звездите“). Илиев е израснал в Русе и често се връща към града в поезията си. В рамките на фестивала ще бъдат представени и двама поети от Хърватия – Силвестар Върлич и Иван Шамия, както и румънецът Мариус Келару.

„Русенските“ произведения на фестивала ще бъдат две – лирично-сериозният портрет на страната на часовниците от русенката Румена Коларова-Шиндлер в книгата й „Изкушението Швейцария“ и богато илюстрираният сборник „За Слави Шкаров от приятелите“, събрал снимки и спомени за големия театрален режисьор. Ще бъде представен също така и новият брой на единственото списание за литература в област Русе – „Брод“, чиито издатели са и основните виновници за провеждането на литературните празници „Русе пише“.

Виж събитието на "Русе пише" в Читалнята

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване