09/21/11 06:18
(http://www.azcheta.com/)

Никола Баро за женската усмивка

Сега ще ви разкажа с коя книга реших да замина на море. След като определих датата на заминаване дълго се чудих кое заглавие ще е най-подходящо за второто ми гостуване на Черноморието. Не чета чиклит. Кримки чета, но този жанр вече го бях изпробвала на миналото море. И така „Една женска усмивка” ме грабна не с обещанието за страхотен любовен роман, а с краткото „Една книга и тайнственият й автор” и с името на малкото френско ресторантче „Времето на зрелите череши” (много е чаровно, не може да се отрече). Щом има книга за книга, тя трябва да бъде прочетена, затова с „Една женска усмивка” под мишница се качих на влака за Бургас.

„Една женска усмивка” преплита съдбите на една съдържателка на ресторантче, един несъществуващ автор и неговата единствена книга и един редактор във френското издателство „Опал”.

Орели е красива, млада и влюбчива. Когато сърцето й бива разбито за пореден път, тя случайно попада в книжарничка, от която си купува романа „Една женска усмивка”. Авторът е Робърт Милър – чаровен англичанин, който също като нея, след като е бил изоставен от жена си, живее сам с кученцето си в провинциална къщичка. Орели прочита книгата за една нощ, само за да открие, че историята всъщност включва нея и малкото ресторантче, завещано й от баща й. Така започва дългото и трудно пътуване на Орели към истината и любовта. Наистина ли за нея е писал Милър? Този въпрос и пътя до отговора му променят живота на Орели завинаги.

Трябва да призная, че началото и края на книгата прочетох най-бързо и с най-голям интерес. И въпреки прекаления любовен мотив на историята, сложните планове за това как да завладееш женско сърце или как да спечелиш мъжко, „Една женска усмивка” ми хареса, защото историята е невинна и красива, а и вкусна. Накрая на книгата всеки читател може да намери рецептата за „любовния специалитет” на Орели и ако му стиска да го изпробва и да види дали наистина храната има толкова голям ефект върху любовта. А ако не ви се експериментира с нови рецепти, просто прочетете книгата и се насладете на лекотата на историята. Аз ви обещавам хубава любовна история, а Орели – едно вкусно пътуване до Париж.

Вземи тази книга с отстъпка!

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване