09/22/11 13:00
(http://www.azcheta.com/)

Официалната Kindle библиотека вече e факт

Amazon най-после преряза лентата на дългоочакваната си Kindle библиотека (Kindle Library Lending), която осигурява на потребителите достъп до повече от 11 хиляди библиотеки на територията на САЩ. Услугата ще е достъпна за всички поколения на електронните четци на Amazon и ще се предлага като безплатно приложение за Android, iPad, iPod touch, iPhone, PC, Mac, BlackBerry и Windows Phone, съобщиха в официално съобщение до медиите от Amazon. Новината, че в най-голямата електронна книжарница света работи върху своя собствена услуга за вземане на електронни книги под наем, се завъртя из библиофилските сайтове още през април.

От известно време насам е-книги могат да бъдат вземани и давани под наем по различни канали. Потребителите си бяха намерили неофициални решения като сайта LendInk.com и Kindle Lending Club, където всеки може да предложи за четене е-книгите от личната си библиотека. Със създаването на официалната Kindle библиотека обаче книгите и възможностите стават много повече за любителите на електронни книги.

Всички книги в електронната библиотека на Amazon ще могат да бъдат синхронизирани с Whispersync, за да могат потребителите да си отбелязвате страници, любими моменти, бележки в полето, както и да споделят мислите си във Facebook и Twitter. Най-хубавото е, че не е нужно да се купува Kindle, за да се използва от новата услуга. Всичко, което трябва, е профил в Amazon и проверка в сайта на местната библиотека, от където се изпраща книгата до електронния четец.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване