09/24/11 15:16
(http://eneya.wordpress.com/)

Разходките по парковете включват лютив спрей

Живея до Южния парк, което означава, че често минавам оттам. За работа, за разходка, за спорт или за удоволствие.
Паркът е любимо място на двойки, колоездачи, деца, родители с бебета и подрастващи, възрастни хора и особено лятото, което е топло и хората дебнат спасение от жегите и освен това да се порадват на хубавото време.

За съжаление всеки, които иска да се разхожда из парка, се налага да го прави въоръжен с (поне) лютив спрей, защото из парка обикалят най-малкото 3 глутници кучета.
Една се навърта долу, до централния вход, който в момента е в ремонт. Наброяват около десетина кучета и най-често само лаят и пазят дистанция.
Втората глутница е горе до Лозенец, по дългата алея за колоездачи покрай болницата. Там се навъртат 3 или 4 кучета, които имат навика да изскачат и да гонят колоездачите. Досега не съм виждала да хапят някой, но съм виждала хора да падат стреснати от рязката поява на щракащи муцуни около колелата.

И най-неприятната глутница, поне 5, 6 кучета, се навърта по алеята до Сребърна, покрай хълмчетата с кръговете, та до горе, чак до Пикадили.
Казвам, че са най-неприятна, защото не лаят, а директно се изстрелват и нападат.

Точно вчера имах неприятен сблъсък с тях.
С моя приятелка бяхме решили да се разходим малко из парка и минавахме по дългата алея покрай улица Сребърна. Беше вече тъмно и си говорехме. Понеже имам неприятния опит, който имам, винаги нося спрей в джоба, а след мръкнало, в ръка. Нападали са ме на осветена спирка на НДК в 9 вечерта, така че не е без основание.
В случая, също се оказа добра идея. Някъде срещу Еко бензиностанция чух шумолене на храстите и няколко секунди по-късно срещу нас излетяха поне 5 кучета и директно скочиха към нас. Не ни залаяха, нито по какъвто и да е начин се опитаха да ни сплашат. Директно ни нападнаха.

За щастие спреят свърши работа и първото което налетя отнесе стабилна доза в муцуната, след което те се разтеглиха и се опитаха да ни преградят пътя. Напръсках ги пак, изпръсквайки почти целия флакон, което е към 300 милилитра течност 20 000 пъти по-силна от люта чушка.

Отново без да шукнат се разкараха веднага и успяхме да излезем от парка без никакви други произшествия. Не ми се мисли какво щеше да се случи ако не носех спрея.

Така че с най-добри чувства към всички хора, които обичат кучета и смятат, че горките бездомни кучета просто са тормозени и има нужда само от любящи семейства, пък контролът е ненужен, а тези, които искат бездомните кучета да бъдат махнати от улиците за някакви чудовища…. FUCK YOU!

Аз също обичам кучета. Нещо повече, аз самата имам куче и винаги съм имала кучета около себе си от съвсем малка. Отраснах с гигантски вълчак, така че тук не става дума за омраза към животните. Става дума за загуба на каквото и да е търпение към хора, които едно – нищо не разбират от животни и им приписват човешки качества, второ нямат представа, че животните се влияят от инстинктите си, трето, че е не надушват „лошите хора“, четвърто, нито пък, че „нападат само ако са провокирани“. Всеки, който е имал домашен любимец знае това.

Бездомните кучета трябва да бъдат прибирани от улиците. Да се даде възможност някой да ги осинови (не е като да няма кампании по въпроса, които да са успешни) и ако никой не ги иска, да бъдат приспивани. А глутници, за които се знае, че нападат, директно да бъдат прибирани и приспивани.

Писна ми хора, които живеят в ГРАД да настояват животни, за които НИКОЙ не носи отговорност, не се грижи, не внимават да са обезпаразитени, здрави и непренасящи болести, да ми обясняват как аз съм някак длъжна да не им преча. АЗ плащам данъци за община София… моята безопасност трябва да е приоритет. Не на някакъв въшлив помияр. Не ме интересува колко мила муцунка има дадено куче.
Гнус ме е от хора, които смятат, че човешкия живот струва по-малко, отколкото на едно куче. Като обичате толкова много тези кучета, вземете си ги у вас, купувайте им храна, грижете се за тях. НЕ ГИ ИСКАМ НА УЛИЦАТА, ПО ПАРКОВЕТЕ И ГРАДИНКИТЕ!
Аз искам да знам, че мога да се разходя спокойно из градските площи БЕЗ да държа в ръка спрей, защото има вилнеещи глутници.

Защото аз знам как да се грижа за себе си. Имала съм къде, къде по-зловещи перипетии. Само че спокойно на мое място можеше да е колоездач, родител с дете, учениче, възрастен човек…
Просто е безотговорно. От страна на кметовете. От страна на организациите, които получават пари, за да „кастрират кучета“. И ми писна тези, които стават жертва, да им се вменява вина. Не, не съм аз виновна, че се разхождам из публичен парк, набийте си го в главата.
Нямам идея защо има глутница. Дали са от строеж развъдени и после изритани или някакви хора са си отглеждали кучета и после са ги изхвърлили. Изобщо не ме интересува.

Факт е, че София не е безопасна заради бездомните кучета и това е проблем, който трябва да се разреши максимално скоро по начин, който работи.


Filed under: абсурдно, бръмчащи мисли, политическaта отговорност Tagged: Южен парк, бездомни кучета, катрация, нападения
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване