09/26/11 11:12
(http://nname.org/)

Цар Киро слезе от ТИР-о

Когато Държавата не желае да осигури справедливост, Народът хваща вилите и лопатите и си я осигурява сам. Едно време е имало проблем с вещитиците, събирали са се всички селяни заедно и са си решавали проблема. Вещици сега има ли – няма :)

Когато поредният мангалски барон се помисли за много велик, само защото е подкупил общинската администрация и полицията и си е напълнил готварската печка със злато, неминуемо следва корекция, отнемане на „благороднически“ титли, мерцедеси, превилегии и прочие. Газенето на хора в България е разрешено само за шампионите от фигурното пързаляне. Царчето от Катуница е забогатял напълно незаконно, сега обеднява напълно незаконно. Дори и неговите братовчеди се радват да го видят по гол гъз и таят надежда да се отърват от него.

Евала на момчетата, които се вдигнаха и си сложиха главата в торбата, за да спрат циганското безобразие. Понякога насилето е градивно, дори винаги е по-градивно от празните приказки и предизборните обещания. Не ни трябват още 100 милиона километра магистрала, по която “принцовете” на мрака да си карат новите бели баварки, а ние, плащащите ток и данъци, да мръзнем по панелките и да пием боза.

Не знам да е съществувал по-цивилизован начин да се получи справедливост, вероятно съселяните му са пускани безброй жалби и всички те са отишли до под кривата круша, в чекмеджето за VIP клиенти на МВР. Защото “бизнесменът” Рашев е политически брокер, доставящ гласове по изборите и винаги им е достатъчно удобен. Парите купуват влияние, влиянието му носи още пари. Но не всичко е пари, приятелю, важно е и да не ти драснат килимчето.

Публикувана на 09/26/11 11:12 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/WaCUVYXuzzE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване