10/04/11 05:37
(http://www.azcheta.com/)

Време беше: Дебат за бъдещето на библиотеките

С дебат за възраждане на библиотеките в България ще бъде продължена едноименната кампания на Асоциация "Българска книга" и Българската библиотечно-информационна асоциация. Дискусията е планирана за 5 октомври от 17.00 часа в „Червената къща”, а участие ще вземат доц. Александър Кьосев, доц. Йордан Ефтимов, проф. Николай Аретов, проф. Мони Алмалех, Биляна Курташева, Кристин Димитрова, Рашел Леви, учeници и студенти.

Двете организации и останалите подкрепящи институции настояват за спешно приемане на Стандарт за библиотечно-информационно обслужване за обществени и училищни библиотеки, съизмерим с международния, и за незабавно подновяване на програмата на Министерство на културата за обновяване на библиотечните фондове.

От близо месец се събират и подписи в подкрепа на кампанията, като до 30 септември са постъпили над 6500 подписа на хартиен носител в подкрепа на кампанията, а в електронната петиция са над регистрирани над 2200 подписа. Поради предстоящото посещение на бразилския президент Дилма Русеф и засилените мерки за сигурност обаче се отменят планираните за тази седмица пресконференция и мирен протест, по време на който да бъде връчена петицията.

Подкрепи петецията по електронен път тук. Срокът за събиране на подписи е удължен до 4 ноември.
Партньори на кампанията са „Аз чета“, Stand.bg, Център за култура и дебат „Червената къща“, издателство БГ книга, блогът Литературата днес, Полиграфически комбинат „Димитър Благоев” и вестник „Стандарт”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване