10/04/11 12:17
(http://peterpanayotov.blogspot.com)

Грешка е да се борим срещу алкохолния туризъм в България

„Дестинации като Слънчев бряг трябва да се концентрират върху възможностите да привличат младежи и несемейни хора, докато курорти като Лозенец и Созопол е необходимо да залагат на семейния туризъм. По този начин не пречим на бизнеса, напротив – определяме своите целеви групи и таргетираме услугите, които предлагаме,” заяви търговският директор на TravelStoreMaker Петър Панайотов о време на откриването на семинара „Туристическия уеб сайт днес”, организиран от еCommerceAcademy.

Според него е вярно това, че хотелиерите страдат от подобен род туризъм, тъй като това е предпоставка за имуществени вреди, но в същото време трябва да се отчита и големият паричен поток, който по този начин се влива в страната.

„В арабския свят можем да видим туристи, които ползват задължително услугите на туристическа агенция, която да ги ескортира през целия им престой в страната, така че да не бъдат измамени. Това се случва и в България, което е напълно недопустимо за страна в Европейския съюз и затова трябва да се изкорени”, коментира Панайотов.

Той смята, че за туристите е от особено значение да се чувстват сигурни в една цивилизована страна, като имат свободата да ползват различни услуги, без да се страхуват да бъдат измамени.


Публикувано в Дарик Финанс 03/10/11

Публикувана на 10/04/11 12:17 http://www.panayotov-blog.com/2011/10/blog-post.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване