10/05/11 12:00
(http://www.gorichka.bg/)

Анализирай това: Ани Коцева, за това как разделените родители могат да помогнат на децата си

Ани КоцеваАни Коцева има професионален опит като експерт в различни сфери на психологията: трудова и организационна, детска, училищна, семейна и репродуктивна. През 2010г завършва програмата на БОАП „К.Г.Юнг” (под егидата на Международната асоциация по аналитична психология) за психотерапевти с юнгианска ориентация. Има публикувани статии в популярни списания за родителство. Практикува психотерапия и психологическо консултиране като частна практика и е консултант по проекти, свързани с репродуктивно здраве, адаптивни и поведенчески проблеми на деца в частни детски центрове и в домове за деца, лишени от родителски грижи. Участва в обучителни проекти за персонала, работещ с децата. В психотерапевтичната си практика използва различни методи и средства като анализ на личен материал на клиента – работа със сънища и фрагменти от личната история и настоящето на човека, а също на рисунки и приказки. Има опит с метода „ Sandplay”, игра с пясък и образи. Член е на Дружеството на психолозите в България и БОАП „К.Г.Юнг”.

Интересно, а!

Горичка: Кое е най-трудното днес за един родител?

Да съчетае всички роли, които съвремието изисква от него и да бъде достатъчно ефективен във всяка една от тях, включително и тази на родител – да успее да вземе участие на 100% във времето, което прекарва с детето си.

Горичка: Препоръчайте ни една книга или блог за родителство или образование?

Една брилянтна книга, която винаги ме е очаровала със своята простота „Децата и ние” на Хаим Гинът. А в сайтът на Детско развитие смятам, че всеки родител може да намери полезна информация: Детско развитие

Горичка: Ако бяхте министър на образованието какво щеше да е първото нещо, което ще направите?

Ани cartoon

Ще организирам брейнсторминг групи за образователни промени от учители, родители, ученици в цялата страна и ще ангажирам по-голямата част от ресурса на Министерството с тази задача.

Горичка: За какво ще ни разкажете на Форум Родителство?

Ще разкажа за това как разделените родители могат да помогнат на децата си, въпреки раздялата, да съхранят своята цялост.

Форум Родителство
: 8 октомври, събота; Модерен театър

*анимационната версия на Ани е създадена със SP Studio

Публикувана на 10/05/11 12:00 http://blog.gorichka.bg/?p=4938
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване