10/06/11 07:16
(http://www.azcheta.com/)

Двама автори гостуват на първото издание на "Живата библиотека"

Нещо нечувано ще се случи на 15 октомври (събота) в книжарница „Хеликон - Витоша“, а именно – книгите ще проговорят. Проектът „Живата библиотека“ има за цел да събере много различни и интересни хора на едно място и да ги провокира да говорят за книги, които по една или друга причина са обект на предразсъдъци. „Не съди за книгата само по корицата“ е мотото на „Живата библиотека“, гости на чието първо издание ще бъдат авторите Станислав Димов и Сали Ибрахим.

Ибрахим е българска поетеса от ромски произход, работи в центъра за ромска култура. Има издадени няколко стихосбирки, сред които „Цигански видения“ (1999), която спечели първа награда за поезия на президента на Република Италия през 2002 г., и която преди две години бе издадена в двуезичен – българо-ромски вариант. По време на „Живата библиотека“ ще бъде представена новата й книгата „Любов между земята и небето“.

Станислав Димов пък ще се включи с „Надраскай тази книга“. Ето как младият журналист от в. „Телеграф“ обяснява интересното заглавие на творбата си: „Една моя преподавателка в университета казваше, че журналистите са обикновени драскачи. Дори за секунда няма да се опитам да избягам от това определение. Все пак всеки ден „издрасквам“ по страница от живота си, а хората, с които се срещам, рисуват там силуетите си. От 15 октомври перото ще е във вашите ръце, затова съм кръстил книгата си така.“

От книжарница „Хеликон“ обещават, че авторите няма да са единствените интересни гости на събитието, за да може „Живата библиотека“ да оправдае името си и това да бъде едва първото от милион издания на проекта.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване