10/12/11 07:09
(http://vasvalch.com/)

Carlsberg – само за смелите

carlsberg-bikersМалко съживяване на блога на бирена тематика. Няма какво да си говорим, Carlsberg отдавна са си засвидетелствали позицията на една от най-креативните бирени компании. Този път тяхното предизвикателство е свързано с кино… и байкъри. Защото само най-смелите могат да пият “вероятно най-добрата бира на света”. Но изпитанието е тежко – и все пак забавно.

Идеята всъщност идва от една дългогодишна дилема – никой не знае с кого ще се падне в киното. И ето, че този път, щом отидете в близкия салон, намирате само две свободни места. Взимате ги, само за да видите, че всички останали места са заети от огромни, страшни, кожено-гологлави байкъри!!! Повечето хора си тръгват – все пак компанията ви в следващите два часа не е много лицеприятна. Но пък тези, които решават да си изгледат филма, са наградени с бира Carlsberg. Таглайнът “This calls for a Carlsberg!” показва, че бирата е бира за празнуване на най-смелите ви успехи.

Кампанията излиза далеч извън рамките на малкия киносалон в Белгия и неговите посетители. Видеото минава 1 милион гледания в YouTube само за 3-4 дни, а към момента (малко под 3 седмици от качването) има над 5,4 милиона гледания и над 670 хиляди споделяния в социалните мрежи. Сами можете да пресметнете колко голяма аудитория е достигната. Ето и визуално представяне на идеята:

Защо работи?

  • Идеята е забавна и с доста неочакван край.
  • Кампанията се разпростира много по-далеч от конкретния кино-салон с помощта на видеото и Интернет. Това е особено подходяща стратегия за международни компании.
  • Хората харесват добрите номера и говорят за неприятните ситуации, които се случват на другите – така Carlsberg увеличават възможността да получат публичност от уста на уста.
  • Публиката е жадна за добри разкази, чиято формула отдавна е доказана: герой -> препятствие -> награда. Когато разказите са и забавни, публиката е още по-доволна. Затова и пресподелянето е много високо.


Още по темата:

  1. “Гората не е само дървесина” – нека ни пука!
  2. Само миг…

Публикувана на 10/12/11 07:09 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/toVUl8lyGWg/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване