10/15/11 07:34
(http://www.azcheta.com/)

Мадона и крадците

Преди няколко дни ви разказах за приключенията си в света на Мадона и за „Ябълките на г-н Пийбоди”. Освен нея прочетох и „Яков и седемте крадци” и както обещах, време е да ви разкажа за нея…

Историята е малко или много предсказуема: един трудолюбив обущар не иска да се примири с мисълта за неизлечимата болест на сина си. Надявайки се на чудо, той отива да помоли за помощ добрия старец, смятан за светец от жителите на селото.

Тук обаче се появи разликата с класическите приказки – старецът, който принципно общуваше с Господ, не успя да излекува с молитвите си детето на обущаря!

Ама как така? Нали е детска книжка, ще си кажете, къде е хепиендът? Такъв, разбира се, има. Любопитното, поне за мен, бе ролята на крадците в общата картина. Да, крадци от най-ужасните, изметта на селото. Странно или не, участието им изигра главна роля в оздравяването на момчето. Как???

Всеки от нас носи пороци и лошотия в себе си, но когато прозрем недостатъците си, само тогава можем да вървим напред и да мечтаем, да постигаме целите си и да се радваме на хармонията в душите ни…

Забележка: Книжките, написани от Мадона, са вдъхновени от древни предания. На нас като по-големи деца, те може и да звучат познато. Но истината е, че за децата, за които наистина са предназначени, са едно добро средство, забавен начин да научат къде е границата между добро и зло.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване