10/16/11 07:01
(http://www.azcheta.com/)

Стивън Кинг, Алис Купър и други звезди пишат писма до себе си.. на 16

На 27 октомври 2011г. предстои да излезе второто издание на книгата “Dear Me”на издателство Саймън и Шустър, от които очакваме и биографията на Стив Джобс на 24-ти същия месец. Концепцията на книгата е проста, но много интригуваща – известни личности от всички сфери на живота пишат писма до своите 16-годишни Аз. По този повод Guardian публикува няколко писма на звезди от „Dear Me: More Letters to My Sixteen Year Old Self”.

Публикуваме тук писмата (с някои съкращения) на днешните Стивън Кинг, Джийн Хекман, Джеймс Белуши, Джилиън Андерсън, Алис Купър и Хю Джакман до техните 16-годишни версии. Някои от тях, както ще видите, изобщо не са били тийнейджъри за пример, други пък са се лутали доста, докато се научат да ценят себе си.

Стивън Кинг

Скъпо аз,

Пиша ти от година 2010г., в която ще си достигнал до напълно абсурдната възраст от 62, за да ти дам само един малък съвет. Много, много е прост, само 4 думи: „Стой настрана от наркотиците.“ Имаш много талант и твоите истории ще направят щастливи много хора, но – за нещастие е вярно -  в теб дреме един наркоман. Ако не обърнеш внимание на това писмо и не промениш нещо, поне 10 напълно добри години от твоя живот – от 30 до 40 – ще протекат в нещо като пълно затъмнение, по време на което ще разочароваш много хора и дори няма да успееш да се насладиш на собствения си успех. Освен това на няколко пъти ще се бъдеш на косъм от смъртта. Направи си услуга и се радвай на един по-светъл и продуктивен свят. Запомни, че, както любовта, така и устояването на изкушенията, прави сърцето по-силно.

Остани чист.

С уважение,

Стивън Кинг

Джийн Хекман

Джийн--

Хей, готин, к‘во става. Чувам, че се навърташ около пощата и се чудиш дали да не се присъединиш към онези с квадратните глави. Знам, че морските пехотинци имат страшни униформи, но има много време пред теб, селяче. Първо завърши училище.

[...]

Ако решиш да се пробваш като актьор, помисли за Ню Йорк, а не Холивуд. Може и да е по-лесно. Ха ха.

Хекман

 

Джилиан Андерсън

Скъпа Джили,

Ти си напълно и безвъзвратно обсебена от собствената си личност. Ако прекарваше четвърт от времето си, в което мислиш колко грозни са бедрата ти, в това да мислиш за другите, нивото на доволство и самочувствие ще порасне значително. Нещо, което научих прекалено късно в живота е, че най-добрият начин да повишиш самочувствието си е да правиш неща, които си заслужават. За това съм те записала да строиш къщи за бедомни през цялата ти лятна ваканция. По Коледа ще сервираш храна в полусрутен приют, а по Великден ще четеш приказки на болните деца в детското онкологично отделение. Само четири месеца от 16-те ти години, в които помагаш на другите – о, размина ти се леко, повярвай ми.  О, и мила, гледай по-широко на света, той е по-голям, отколкото ниското ти самочувствие иска да си представяш.  Обичай себе си, мисли за другите и бъди благодарна. Обичам те, вярвам в теб и с нетърпение очаквам да те уважавам.

П.П. Преследвай мечтите си, не гаджетата.

Джеймс Белуши

Скъпи, шестнайсетгодишен Джими,

Знам, че в момента седиш в Окръжния затвор и ще останеш там през следващите три дни, защото на съдията Нолан му писна да ти гледа физиономията в съда за малолетни. Чувстваш се самотен (със страшни хора, които са се втренчили в теб), безнадежден, безполезен и ти е тъпо за нещо, „което не си направил“... но и двамата знаем, че си го направил, Джими. Окей, не си наранил никого. Беше престъпление без жертви. Просто нещо готино. Знам, че се чувстваш така все едно ти си жертвата. Само ако ти обръщаха малко повече внимание, никога не би стигнал дотук, за да те забележат.

Наистина не знаеш разликата между добро и лошо внимание, нали?

[...]

Повярвай ми, дори и в този момент да ти се иска да изчезнеш, ще успееш да заровиш лошите чувства в името на кариерата ти.

[...]

И не знам какво да ти кажа за жените – те могат да бъдат много красиви – МНОГО забавни – но не е казано, че трябва да се жениш за всяка една, с която си легнеш. Не за друго – ще ти натежи на джоба.

Успех,

Джим от бъдещето

Алис Купър

Долнопробните момичета могат да бъдат готини за точно 5 минути. Оглеждай се за някоя красива и праведна девойка. Така можеш да имаш най-доброто от двата свята.

П.П. The Yardbirds рулират

П.П.П. Мисля, че кафето ще пребъде, даже може и да го нарекат Star-нещо си..

Алис Купър

 

 

Хю Джакман

Скъпи Хю,

Само исках да ти пусна една кратка бележчица, за да видя как си (макар че знам точно как се чувстваш) и да ти кажа, че Да!! Ще дойде време, когато ще преодолееш, че Пени те заряза на автобусната спирка. Даже когато след няколко години я срещнеш, ще се чудиш защо плачеше, всеки път като чуеш песент на Лайънъл Ричи „Penny Lover”.

О и съзвездието от пъпки на челото ти ще махне, може би не толкова бързо, колкото се надяваш. И, да, ще вземеш по-голямата стая в къщата, веднага щом брат ти Ралф се изнесе.

[...]

Да си кажа честно, много от нещата, които ще ти се случат ще те изненадат изключително много... но ще бъдат по-хубави от най-смелите ти фантазии.

Любовният живот? (тук ще се поиздам малко) Ще срещнеш невероятна жена и решението да се ожениш за нея ще бъде най-лесното в живота ти. Просто слушай сърцето си. Води си само един списък.. само един...на петте неща, които обичаш да правиш, и на другите пет, в които си най-добър...Списъкът ще се изменя постоянно, но един ден ще стане еднакъв от двете страни...това е твоят път, но дори и след това продължавай да си водиш този списък , за да си сигурен, че все още вървиш в правилната посока.

[...]

Бил си благословен толкова много пъти и още толкова ще бъдеш благославян...Никога не забравяй откъде идват тези благословии.

О.. след около 10 години любимият ти рефрен ще бъде „Носи крем против слънчево изгаряне“ ... и много от нещата в него са верни...особено частта, в която се казва да НОСИШ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ!!!! Сещай се сам.

Обичам те,

от ТЕБ

П.П. Купи си акции в Google, като ги създадат.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване