10/17/11 12:36
(http://komitata.blogspot.com)

Телевизия за диви прасета

Преди малко по „Канал 3“ слушах министър Мирослав Найденов да обяснява при откриване на водопровод в с. Габра, как щял да удължи с два уикенда ловния сезон за групов лов на диви прасета – от средата на януари до края на януари.

Защо така?

Защото, според министъра, две недели са „загубени“ заради изборите. А ние знаем, че ловът за богатите е това, което са гъбите за бедните.  Никакви избори не могат да попречат на първичните инстинкти на българите.


26-ти декември 2009г, ловно стопанство „Женда“.  На снимката, отляво надясно – народният представител Николай Мелемов (вече кандидат-кмет на ГЕРБ за Смолян), министър Найденов,   Фикри Рамаданов (агент Филип, тогава шеф на ловното стопанство, а вече  лесничей №2 на Родопите), четвъртият ми е неизвестен, а последният е Велин Фиданов (кандидат-кмет на ГЕРБ за Баните) 

Та представете си, предизборна кампания, обиколки, лентитчки, а няма кой да ти върне времето назад. Ловният сезон си върви!

Знаете, че ловните сезони се определят според биологичните цикли на животните. И понеже глиганите са умни почти като кучетата, а може би и по-умни, в името на демокрацията съзнателно ще се подложат малко на полово въздържание около две седмици, докато траят изборите, за да може отрудените политици да си наваксат за „загубения“ в избори сезон. А ние просто трябва да наслагаме телевизори в гората, за да гледат прасетата, да не губят представа за времето и да не съгрешават междувременно.

И още нещо интересно – продължителността на ловния сезон е описана в Закона за лова, Приложение 4, т.е. за да може да се удължи ловния сезон заради компенсациите на ловците, „загубили“ времето си по избори, парламентът ще трябва да се позанимава с поправки.

На аргумента - „Какво пък толкова?“, познати биолози ме осведомиха – не е хубаво да се ловуват през януари и след това на бозайници защото плодът в бременните животни е вече голям. Кучетата гонят всичко подред и в този случай например сърните могат масово да абортират.

Съвсем отделен е въпросът, защо трябва министър-председател и министър да присъстват на откриване на селски водопровод за 4 милиона лева. Наистина, премиерът изрази съжаление, че не обичал да откриива такива подземни обекти, защото от тия 4 милиона лева нищо не се виждало отгоре.

Още интересни ловни щрихи. Не знам дали помните вълненията около приемането на сегашния Закон за лова, който удължи ловния сезон за глиганите (горките глигани),  както и една историйка с еленче, достойна за филмиране, където беше замесен Емил Димитров, депутат от ГЕРБ (наричан понякога Емо Ротманса), собственик на ловно стопанство в Етрополе.

А от Етрополе, „Биволъ“, който не се страхува от никакви ловци, ни дава интересни сведения за предизборната агитация на ГЕРБ.

Наслука!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване