10/17/11 12:34
(http://www.bivol.bg)

Георги Кадиев за "Подкупгейт": "Курумбашев, да ми каже в очите, че съм излъгал"

Capture_decran_2011-10-17_a_16.44.05
Снимка БГНЕС

След като Софийска градска прокуратура постанови, че няма да образува досъдебно производство по разказа на вътрешния министър Цветан Цветанов за това как трима общински съветници са предложили подкуп от един милион лева на Росен Плевнелиев, Биволъ се обърна за коментар към Георги Кадиев, който най-разпалено коментираше "Подкупгейт" и срещу когото беше заведено дело за клевета.

Разпростирайки се отвъд конкретните отговори с предизборни лозунги и закани за чистка, ако спечели изборите, г-н Кадиев отговори доста емоционално на нашите въпроси. Препечатваме ги едно към едно:

Биволъ: Г-н Кадиев, в писмено обяснение пред прокуратурата г-н Курумбашев не потвърждава да Ви е казвал, че общински съветници са искали от г-н Плевнелиев подкуп. Г-н Курумбашев смята, че изявлението Ви на пресконференция на 16-ти септември 2011 е необосновано, тъй като не е присъствал лично на разговора му с г-н Плевнелиев. Какво точно Ви каза г-н Курумбашев? Поддържате ли твърдението, че г-н Курумбашев Ви е разказал как от г-н Плевнелиев е поискан подкуп?

Г.К. Стоя зад всяка дума, казана на пресконференцията ми и съм готов да го потвърдя и на разпит пред прокурор, и на детектор на лъжата. Фактът, че самият г-н Плевнелиев не е отрекъл трите имена и разговора си с Курумбашев, а след това и с Андрей Иванов и Бойко Борисов е ясен знак за истината. Съжалявам, че Плевнелиев се държи като уплашено дете и безучастно гледа как тримата изнудвали го ме съдят. Цветанов, Борисов, Андрей Иванов бяха обхванати от удобна амнезия и изведнъж забравиха разговорите си с Плевнелиев.

Не знам за причините на г-н Курумбашев сега да променя думите си, но предполагам какви са - страхът от ГЕРБ в България е голям, натискът от тях е голям. Впрочем, Яне Янев каза трите имена един ден преди мен, но съдят мен. Знаете ли защо? Защото ги е страх, че ще спечеля изборите в столицата и цялата им корумпирана схема на крадене в общината ще излезе наяве. Този подкуп е само частичка от айсберга от подкупи и корупция. Ами транспортните дружества? Единият, стоял на масата до Велизар Стоилов и разпределял автобусните линии още е директор на столичния автотранспорт? Къде е борещата се с корупция Фандъкова? Ами системният интегратор и онези 3,6 милиона лева, дадени на фирма на съпруга на бившата съдружничка на Андрей Иванов и настояща депутатка от ГЕРБ Стефани Михайлова? И сега Фандъкова пак обявила обществена поръчка, пак за системен интегратор за 3 години. Познайте кой ще спечели... Ами Чистотата, ами Озеленяване, ами Екоравновесие, ами "Котараците" и другите играещи карти в Банкя?

Б: Г-н Плевнелиев твърди, че изявленията Ви са "провокирани от неправилни интерпретации в медиите" на думите на г-н Цветан Цветанов. Съгласен ли сте с казаното г-н Кадиев?. Можете ли да кажете еднозначно каква е Вашата интерпретация на думите на г-н Цветан Цветанов в следния запис:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7W6boHqp5Ao

Г.К. Изявленията ми са резултат на разговор с г-н Курумбашев, както заявих и на пресконференцията, и не се отказвам от нито една дума. Плевнелиев да не се крие зад празни думи. Той лично е казал трите имена, и аз чакам да ги отрече или потвърди, не да обяснява как нямало да влезе в компроматна война. Какво да коментирам думите на Цветанов. Той го казва едно към едно - трима общински съветници, брокери, подкуп за 500 000 евро. Само не смее да каже имената, а именно негова работа е да ги разследва и дава на прокуратура. Поведението на Плевнелиев е срам за кандидат за президент. Когато са го изнудвали е плакал пред Цветанов, Курумбашев и кого ли не, назовавал е конкретни имена, сега се крие. Според Цецка Цачева бил човек, който като му кажеш лимон, прави лимонада. Само че в случая нямаме нито лимон, нито лимонада, а трима общински съветници, поискали половин милион евро подкуп. Толкова струва една детска градина за 100 деца. И когато говорим за корупция, това не са виртуални пари, а реално ощетени семейства, деца, възрастни, социално слаби. Само че в държавата на Борисов, Цветанов и Андрей Иванов е така - изнудване, страх, подлост и "нямам нищо общо". ГЕРБ ликвидира десетте божи заповеди и въведе нови - предавай всичко и всеки, нямай приятели, прехвърляй вината на всеки друг, но не и на теб. И затова давам всичко от себе си, за да сменим това корумпирано и нагло управление на столицата и на държавата.

Б: Как ще аргументирате защитата си в делото за клевета заведено срещу Вас от общинските съветници от ГЕРБ?

Г.К.: С нетърпение чакам съдебното дело на тримата "тенори" срещу мен, както ги нарече журналистът Сашо Диков. Нали помните фразата на Бойко Борисов, че "политиката е лайно, увито в целофан". Е, целофанът в Столична община се казва Йорданка Фандъкова. На процеса ще покажа и кои са екскрементите под целофана. Ще призова за свидетел Борисов - нищо, че имал нужда от "опресняване на паметта". Той за цяло десетилетие от живота си, между 1990 и 2000, има нужда от опресняване. Ще призова Цветан Цветанов - той лично въведе термина "Брокерите" и назова сумата от 500 000 евро. Да каже и имената, да не се крие в сградата на МВР. Ще призова Андрей Иванов, който по думите му "като институция не бил уведомен". Е, до процеса вече няма да е институция, защото ГЕРБ ще загуби София. Ще призова Курумбашев, да ми каже в очите, че съм излъгал. Ще поискам детектор на лъжата за всеки, включително "тримата тенори", включително и аз. Този път ще стигнем докрай, поне за едно нещо в тази държава. Само на Фандъкова вярвам, че "няма нищо общо" - тя по принцип няма нищо общо с нищо в този град и тази община. И понеже е назначена от Борисов и е аватар на него, на Цветанов, на Андрей Иванов, как да се бори с тази корупция? Тя води листата на ГЕРБ, зад нея втори Андрей Иванов, после брокери, жокери, и все на предните места... не е за нея тази работа, за друго може и да става, но за кмет не. Ако стана кмет, ще изкарам всички бакии на Андрей Иванов в общината, брокерите ще са по ъглите, Петър Диков ще бъде моментално и на секундата отстранен. И започваме да променяме София - заедно с гражданите, един до друг. За да променим и България.

Публикувана на 10/17/11 12:34 http://www.bivol.bg/kadiev-podkupgate.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване