10/17/11 13:45
(http://mamamemi.com/)

Международен ден за изкореняване на бедността

   Днес, 17ти октомври, е обявен от ООН за ден за борба с бедността по света. Така плавно преминаваме от една социална тема - глада, към друга - бедността. И някак си, все си мислим за детския глад, за детската бедност, няма нужда да обяснявам защо. От Националната мрежа за децата твърдят, че в България бедни могат да се нарекат 20% от децата! Над 280 хиляди български деца растат в нищета...

   А от Центъра за приобщаващо образование са обявили ученически конкурс за творба - рисунка, колаж, дори видео - на тема "Моята идея да спрем детската бедност". Така темата ще влезе в повече 'добри' семейства. Те казват: "Вярваме, че дискусията за лицата на бедността по света и за детската бедност в частност се вписват в по-широкия контекст на актуалната обществена дискусия за права и отговорности. В този смисъл конкурсът ще позволи на младите хора да помислят по въпроса какво е бедност, какви са последиците за техните връстници и какво може да бъде направено за един справедлив свят, както и ще им даде трибуна, за да изразят своето мнение по креативен начин."  

   Дъщеря ми е намислила да нарисува едно нормално семейство, едно бедно и как накрая децата от нормалното дават храна и неща на децата от бедното. Това е нейната осемгодишна представа за изкореняване на бедността. И това не е зле за начало, нали?

 

Тук ще е рисунката, когато стане готова;)

 

   ПП. Срокът на конкурса е до 19ти октомври, така че побързайте. Хубавото е, че творбите могат да се изпратят по мейл. Всички предложения ще бъдат показани в София на 22ри октомври от 11ч в Борисовата градина, успех на всички и особено на каузата. 

 

Публикувана на 10/17/11 13:45 http://mamamemi.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=8080
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване