10/17/11 22:47
(http://rumiborisova.blogspot.com/)

Намери се дом за вълчицата Зорница

Хижа „Джамен” в родната на президента Георги Първанов община Ковачевци може да стане дом за вълчицата Зорница, която той отглежда като домашен любимец. Тя беше повод Първанов да се похвали, че е първият човек, опитомил вълк. Бъдещата съдба на животното стана и една от основните теми на дебатите между тримата основни кандидати за президент – Кунева, Калфин и Плевнелиев по една от националните телевизии, Вчера Първанов лично дойде до хижата за да види резултатът след нейното обновяване. Срещата беше с елемент на предизборност, защото там го чакаха кандидатите за кметове на Перник – Росица Янакиева и на Ковачевци – Васил Станимиров, и двамата издигнати от БСП. Около хижата за радостното събитие се бяха събрали местни жители, но и ловците от дружинките в общината. Те не се похвалиха пред високопоставения си земляк какво са остреляли от началото на сезона. Обясниха обаче, че до хижата има запусната постройка, която може да стане зоокът. Тогава Първанов попита дали там не може да се намери и дом за вълчицата Зорница. Хората с готовност казаха „да”. Един си представи, че ще я вържат на синджир, друг предложи да и направят къща, но президентът отбеляза, че животното все пак е диво. „Като идвах насам си спомних детските години. Дядо ми гледаше към Джамен и безпогрешно предсказваше времето. Беше му като синоптична станция.” По облаците над планината Рудина неговият дядо знаел поне със седмица напред кога ще вали и кога ще грее. „Беше ми мъчно, че в годините на прехода хижата бе разрушена, както в годините на така наречения преход това се случи с много хижи”, каза още той.
Според държавния глава възстановяването на туристическия обект е знак, че в Ковачевци се случват добри неща. Първанов обеща на земляците си, че след изборите ще отделя повече време на родния си край и няма да прави разлика между селата в общината, но ще опита по нещо добро да стане във всяко село.
Първанов пусна и нещо като виц. „По света денят за размисъл е преди изборите, а в България той е деня след тях“, пошегува се Първанов.
Ремонтът на хижа „Джамен” стана с осигурени 26 000 лв. от общинския бюджет. Хижата е пребоядисана, а помещенията вътре – ремонтирани, има пет спални и уютна трапезария.
Публикувана на 10/17/11 22:47 http://rumiborisova.blogspot.com/2011/10/blog-post_18.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване