10/21/11 12:39
(http://www.gorichka.bg/)

Миксер 3: Александър Петров за преживяванията си от “Живот за бургаските езера”

александър петров Още през 90-те години Александър е запленен от фотографията. Днес споделя, че на нея дължи много. Участвал в създаването на няколко от първите български Интернет сайтове. Един от тях е Фото Форум - най-живото място за споделяне на фотография  за българи.

От 2001 г. издава малък формат книги и книжни сувенири. Част от тях са популярни под марката “Малка книжка за..”. От миналата година е зает с работата около първия български сайт за електронни книги и списания Библио.бг. Александър казва, че  това е проект, който е отражение на новата вълна в книгите и издаването, а именно четенето и публикуването за електронни и преносими устройства.

_______________________________________________________________________________

Горичка: За какво ще ни разкажете на Миксер?

На Миксер ще разкажа моите преживявания и размисли свързани с наскоро приключилото “Живот за бургаските езера”, организирано от БДЗП. Инициатива, на която попаднах в последния момент, която остави много живи спомени в мен, и която ме кара да чувствам, че съм дал своя принос към природата на България, като едновременно с това искрено съм се забавлявал. Ще разкажа впечатленията си за организацията, за хората, които срещнах, за нещата, които научих и които по-късно споделих с моите приятели.

Горичка: Кой е най-яркият ви доброволчески спомен?

Много беше запомнящо се, когато правихме остров за гнездене на птици по средата на едно от бургаските езера. Полугол, намазан с кал, вместо слънчев крем, сред тръстиките определено се чувствах като на сафари в екзотична страна.

Горичка: Каква доброволческа инициатива би искал да видиш в България?

Веднага наум ми идва, че много ми се иска доброволческа инициатива за почистване на дюните зад някои български плажове от пластмасови бутилки и туби, както и парчета опаковки и пластмаса. Дори да е концесионен плажа обикновено зад него има дюни, които никой не почиства. Понякога изнасям боклуци от там, но е нужно специална организация. Деветдесетте години имаше такива акции по Рила и Пирин, от тогава насам те са едно много по-чисто място, а дори няма видими нови замърсявания.

Горичка: В кое доброволческо събитие не трябва да изпускаме да се включим в скоро време?

На този въпрос, по-скоро, трябва да отговорят организаторите на такива събития. Има доста инициативи през годината свързани с природата и животните, мисля, че повечето от тях си струват участието.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Миксер 3 е на 25 октомври, вторник в +ТОВА. Запазате вашето място ТУК

Публикувана на 10/21/11 12:39 http://blog.gorichka.bg/?p=5167
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване