10/25/11 07:02
(http://www.azcheta.com/)

Страсти по госпожица Пондероза

Всичко започва с едно предчувствие. Онова предчувствие, което подтиква Фернанда Пондероза да тръгне на пътешествие към далечното италианско село, в което се е омъжила нейната сестра близначка.

Всичко започва със самотника Аркадио Карнабучи, който засажда семената, купени от циганка, с надеждата, че те най-сетне ще доведат истинската любов в живота му.

Всичко започва със загадъчен аромат, който подлудява хората и животните. Сладък грах, рози, хляб или вино? „Никое от предположенията не бе вярно. Беше страст. Онези, които я вдъхнаха — сред тях и аз, — бяха поразени от нея.“ А аз бях поразена от романа на Лили Прайър.

„Страсти по госпожица Пондероза“ е една от най-страстните и еротични книги, които съм чела някога. И е толкова пленително прекрасна... както и самата госпожица Пондероза.

Тя поразява всички. Освен злощастния Аркадио, който я е чакал цял живот, но който, уви, е неспособен да спечели сърцето й. Жертви на пламенната й красота и студено отношение стават Луиджи Бордино, влюбеният в хляба пекар, всички млади и стари мъже, които се точат през месарницата на Примо Касторини, изкушени от знойната плът на новата му помощничка, а не от сочните шунки.

Страстта между Примо и Фернандае толкова осезаема, че сякаш можеш да я разрежеш с нож, да я претеглиш на кантара, да я вкусиш и да се опияниш от нея. Той я гледа и вижда, че „полюляването на ханша й беше като извивката на вълна, съединяваща се с пясъка на плажа. Като човек, който никога не бе виждал океана, той искаше да легне и да се потопи в него.“.

Но няма да ви разкрия повече. Нито кой е загадъчният разказвач, нито дали Аркадио намира любовта, нито... Не, нищо повече няма да ви подскажа. Прочете книгата, ако искате да задоволите страстното си любопитство!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване