10/26/11 07:19
(http://www.azcheta.com/)

Приключения с жираф, пеликан и...аз

Представете си как всеки ден минавате покрай необикновена, заключена къща с избелял надпис „Шекерджийница”. Представете си как тази чудна къща е тъкмо онази сладкарница, по чиито рафтове подреждате в мечтите си близалки, шоколадов фонтан и всякакви шарени, топящи се в устата, вълшебно-уханни лакомства… Звучи страхотно, нали?

И за Били е така. Докато от старата къща не започват да хвърчат тоалетни чинии, вани и всякакви вещи. Точно така, всичко от вътрешността на къщата, изхвърлено директно на улицата. Ама… Кой е Били? Каква къща? Защо?

Ок, започвам по-отдалече. Били е герой в книгата „Жирафът, пеликанът и аз” на Роалд Дал. Той е мечтател на сладкарници или по-точно на една определена сладкарница – бившата „Шекерджийница”, която момчето отчаяно желае да притежава някой ден.

За съжаление една сутрин къщата е украсена с нова табела с надпис „Продадено” и с нов, изключително странен външен вид: искрящо-червена врата, поне два пъти по-висока от старата и с табела „Компания за почистване на прозорци без стълба”. Що за глупост? На кой би му притрябвала подобна врата и как така почистване на прозорци без стълба? Ами така! Щом собствениците са жираф, пеликан и маймуна, всичко може да се очаква :)

Изуменият Били остава с още по-широко отворена уста, когато узнава за тайната техника за почистване на фирмаджиите. Даже им става мениджър, за да ги представи на херцога на Хемпшир. А оттам нататък…

Разтягащи се вратове, клюнове с чуден сгъвателен механизъм, пистолети, диаманти, цветове на дървото звън-звън, сьомга – всичко има в тази книжка, да знаете!

Ами Били? Нищо. Добре си е момчето, расте и се развива. Кое? Какво? Не, не знам дали се е сдобил със сладкарницата на мечтите си ;)

 

„Със сълзи на очите ти казваме сбогом,

Но надявам се скоро да се срещнем отново.

С теб чудесно си прекарахме,

Затова, ако имаш време някой ден,

Намини да видиш

Жирафа, пеликана и мен…”

 

И да не пропуснете да се включите в играта „Читателска щафета с героите на Роалд Дал”! Крайният срок е 09. Декември 2011 г.!

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване