11/10/11 18:03
(http://www.gorichka.bg/)

Йоана-Магдалена Илчева за разликите между психологическата и духовната работа

йоана-магдаленаЙоана-Магдалена е психотерапевт. Сертифицирана е в областите на дълбинната психотерапия с музика по метода на Хелън Бони за Водено с музика въображение (oще малко информация: тук) и аналитичната психотерапия (и още малко информация тук).


Тя работи с възрастни в индивидуален формат, като предлага комбинация от терапия с музика и аналитична психотерапия според спецификата на всеки случай. Понастоящем продължава личното и професионалното си развитие като се обучава за психоаналитик в школата на Юнг и неговите последователи.
Йоана-Магдалена винаги се е вълнувала от граничните територии и възможността за съпоставяне или интегриране на области или понятия, които често биват противопоставяни: например, образното и словесното, психологическото и духовното, психоаналитичното и трансперсоналното и др.
____________________________________________________________________________________

Първото, което бих променила в България, ако имах неограничени възможности, е …
Фокусът на образованието, на отношението към децата от най-ранната им възраст. Бих работила за цялостен подход, който да поощрява емоционалната и духовната им интелигентност, да развива способността им да познават себе си и света през собствения си опит и способност за осмисляне, да дава пространство на вродените им мъдрост и творчески заряд.


В себе си бих променила…
Аз постоянно се променям. С всяко следващо преживяване, научаване, опитване аз се превръщам в някаква мъничко подобрена версия на самата себе си. И после пак. И пак.


Едно нещо, което не трябва да се променя е …
Лекотата на битието.

На Форум Промяна ще говоря за …
Вътрешната промяна и по-конкретно за вътрешната промяна от гледна точка на разликите между психологическата и духовната работа.

________________________________________________________________________________

Форум Промяна е на 26 ноември, събота в Модерен театър, София.  Запазате вашето място ТУК

Публикувана на 11/10/11 18:03 http://blog.gorichka.bg/?p=5531
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване