11/12/11 09:58
(http://www.azcheta.com/)

Ива Кала: "Двете с дъщеря ми четем книжките на Роалд Дал"

След продължителна лятно-есенна ваканция е време да се завърнем към рубриката „Аз чета с мама“. Защо? Защото, мили майки, знаем, че четете с децата си. И не трява да се притеснявате да покажете на света какво добро дело правите! Насърчаването на четенето е повече от страхотна инициатива, с която трябва да се гордеете и да споделяте своя опит с останалите Smile

Тъкмо това реши да направи Ива, майка на прекрасната Марена. Добре де, не точно. Ива ни изпрати снимки как се подготвят с Марена за играта „Читателска щафета с героите на Роалд Дал“, но писмото беше твърде интересно, за да го запазим в пощата и да не го споделим с вас:

„Здравейте!

Казвам се Ива Кала, 'приятели' сме във фейсбук. Благодаря за чудесната инициатива, която провокира и двете с дъщеря ми да прочетем книжките на Роалд Дал. Марена толкова много се запали, че е решила да изчете всичко, излязло от него на български. Сега чете четвъртата поред. :)

Освен това провеждаме тайно състезание коя ще я прочете първа.:)))


Както ви обещах във фейсбук, ви изпращам страничките на читателския дневник на Марена, които са свързани с книжките на Роалд Дал. Както и три снимки от четенето /или спането над/ на книжките, за което, както ще видите, от голяма помощ ни е котката. Без нея буквите не влизат в главата, тя провежда специални спиритични сеанси за осмисляне на прочетеното, които са ефективни само в спящо състояние.:)

Аз в момента съм в етап на обмисляне на нова инициатива - личен блог /все пак да сме в крак с модата :)/, в който искам да опиша как провокирах дъщеря ми да чете по-активно и сама да има желание за това, без да бъде подканяна от мен. В интерес на истината това се случи точно с една от книжките на Дал - "Матилда". Но за това, по-късно.

Изпратили сме формата за участие! Пожелаваме ви успех с щафетата и с удоволствие ще се включим и в други на тема Туве Янсон, Астрид Линдгрен, Ерих Кестнер и т.н., а ние продължаваме да летим със стъкления асансьор, че сме стигнали само до Белия дом.:))))

Поздрави, Ива Кала“

Ще чакаме с любопитство да прочетем в блога за специалните читателско-насърчителни техники на Ива, а междувременно вижте и Марена, която носи титлата ЧитаТелсКощаФетниК № 1 в подготовката за играта ни:

Помогнете на Марена да спечели книжка за себе си и за нейната четяща майка, гласувайки за нея с фейсбук – бутона „Харесвам” над статията. Включете се и вие, като ни изпратите своята история на smama@azcheta.com Може да споделите своята история и в специалната ни група в Читалнята.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване