11/20/11 11:17
(http://vasvalch.com/)

Свещичките на тортата

“Кога ще си празнувате годишнината?” Този въпрос може да хвърли в дълбок размисъл дори и най-организираните и паметливи хора. Ако сте женени, това доста улеснява нещата – когато първо сте вдигали наздравиците, тогава ще ги вдигате пак. Ако обаче сте стандартен съвременен “it’s complicated” обвързан човек, може и да ви е много по-трудно.

In your hands
In your hands, originally uploaded by Vassilena.

Кога връзката ви става Връзка (да, главното “В” е напълно уместно)? Една целувка не значи особено много и няма как да разберете на момента дали ще доведе след себе си търсеното “и живели щастливо дълги години” или не. Сексът, както повечето 20-и-нещо-годишни знаят, не е повод за запознанство. А пък да се откривате на лично ниво с разговори до 4 сутринта е по-скоро наивно начало на една връзка, казват доста – после взимате, че си оставате много добри приятели и нищо повече… Май не съм чувала някой да каже “Много добре си поговорихме снощи – май вече ходим.”

Да, естествено, връзките се надграждат и наслояват, докато стигнете до комфортно равновесно положение и за двама ви. Но романтичната натура държи да знае кой е онзи първи момент, онзи Голям взрив, от който времето и пространството на отношенията ви почват да съществуват, дори и под някаква крехка объркана форма.

Глупавото на началата е, че много рядко може да ги видиш, докато си още близо до тях. А “близо” може да бъде доста относително понятие – познати, които са заедно от години, още не могат да си намерят началото. Малко прилича на онези картини на поантилистите, при които отблизо виждаш само отделни точки, а чак след като се отместиш на метър-два, вече виждаш какво всъщност е изобразено.

Всъщност, добре е да имате повече поводи за празнуване – измислете си още нови и нови. Кога за пръв път изпихте бутилка вино заедно? И това е добър повод за годишнина…



Няма подобни постове.

Публикувана на 11/20/11 11:17 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/MK3HcnOAcsc/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване