11/23/11 09:51
(http://www.azcheta.com/)

Александра Маринина работи като писател от 11 до 17 само в делнични дни

„Пиша книгите си в офиса на моя литературен агент от 11 до около 17 часа само в делнични дни. Почивните дни отделям на моя съпруг и двете ми котки”, това каза руската писателка Александра Маринина по време на пресконференцията на ИК „Хермес” по-рано днес. На въпроса какви са писателските й навици и по кое време на деня е най-продуктивна, тя сподели, че мярката да пише в офиса на литературния й агент е принудителна, тъй като „съм страшно мързелива и ако не ме наблюдават ще играя на пасианси на компютъра по цял ден.” С много чувство за хумор, вече пенсионираният подполковник на руската милиция разказа, че този режим й помага да се концентрира най-добре и само в случаи на предстоящо пътуване или притискане от срокове тя работи у дома. „В тези случаи взимам работа за вкъщи в събота и неделя и пиша от 10 сутринта до 10 вечерта.”

Всички без последните три книги на Маринина са екранизирани в сериала „Каменская”, като в момента се излъчва шести сезон на сериала, но смяната на режисьора след трети сезон сериозно е променило духа на филма според писателката. „Онова, което излиза на екран в последните сезони, трудно може да бъде оприличено с написаното от мен”, каза Александра и уточни, че главната героиня на всичките й книги Анастасия Каменская е родена през 1960 година и до петдесет годишната й възраст е работила във Вътрешното министерство на Русия, което е изключвало всякакви командировки в чужбина. Сега, след пенсионирането си, тя обмисля да изпрати Настя в няколко точки на земното кълбо и така да разнообрази сюжетите на следващите си книги. „С удоволствие бих я изпратила в България”, отговори на въпроса  „Защо не използвате някоя българска криминална история за сюжет?”, Маринина.

Писателката ще остане в България до 26-ти ноември, като посещението й е свързано с празненството на издателство „Хермес”, което ще се проведе в Пловдив този петък. Очаква я представяне на новата й книга у нас –  „Смяна на мишената”, и среща с читателите в София днес (23 ноември)  в книжарница „Хеликон - Витоша” от 18.30ч. и в Пловдив утре (24.11) в книжарница „Хеликон - Централ” от 18.00ч.

 

Задайте вашия въпрос на Александра Маринина

Часове преди интервюто с писателката може да напишете вашия въпрос, който обезателно ще зададем на руската криминална кралица по време на срещата с нея. Отговорите й очаквайте в интервюто още този петък.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване