11/25/11 07:02
(http://ikonomika.org/)

Кой не знае, че БДЖ е във фалит?

КНСБ: БДЖ не е във фалит - "В нито един одитен доклад досега не е написано, че БДЖ е във фалит"

Може би това е някаква тактика да се успокояват стачкуващите работници, че всичко е наред и че те няма да съсипят компанията със своята стачка. Но това е самозаблуда, още повече че само до преди дни самите синдикати споделяха колко тежко е финансовото състояние на железницата. А сега изведнъж им хрумна да твърдят обратното.

Защо БДЖ е във фалит:

- Във финансовите доклади ясно пише, че БДЖ е на загуба, че БДЖ не може да си плаща дълговете, че БДЖ има просрочени задължения.

- Железницата има почти 800 милиона лева дългове, които са огромни на фона на приходите и финансовите показатели на дружеството

- Кредиторите на железницата все по-често напомнят, че вагони и мотриси са заложени при тях и че ще си ги вземат ако дълго време не им се плаща.

- Миналата година се активира държавната гаранция някои заеми на БДЖ, защото компанията не си ги плаща

- Европейската комисия изрази съмнения, че БДЖ може да финансово оздравена дори с реформите в плана от месец май (затова се отива към по-дълбоки реформи)




Блогът за икономика 2011

Публикувана на 11/25/11 07:02 http://ikonomika.org/?p=6020
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване