11/30/11 00:32
(http://komitata.blogspot.com)

Любчо Георгиевски - Политико



Доста съм занемарил македонската тематика в тоя блог и сега е време за реванш.

Представям ви изключително интересното интервю на Любчо Георгиевски пред Саше Ивановски „Наша ТВ“, в което той разказва много повече, отколкото  се очаква от един политик:
– За това, как е израснал в семейство на комунисти в Делчево (а дядо му дори бил сърбоман), как прочел доста книги от библиотеката в Делчево, където баща му бил директор.
– За това как точно са се случили промените в Югославия през 90-та година, за начина, по който са се организирали първите партийни организации на ВМРО-ДПМНЕ (направо ги е събирал от първите редове на митингите)
– За югославската пропаганда : „Ако си отличник по история в Югославия, задължително мразиш българите“ (трета част, от 3:30 нататък – Любчо за това как мразел българите като малък)

За това, как пукал гуми на български коли докато бил малък и смятал, че върши патриотични дела.

И още много много други неща. Истинска енциклопедия на епохата.

Цялото интервю много си заслужава да се види, не само от маниаци по темата (като мен), но и от хора, които по принцип им е интересно какво е било в Македония преди 90-та, как точно е станал преходът и какво се случва в Македония днес.






Има още две интервюта с Любчо (продължения) в същата телевизия. Първите части са тук и тук.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване