11/30/11 21:13
(http://www.kulinarno-joana.com/)

Ябълково зелено

Проект "Зелена ябълка"

От лимонено жълто скачам на ябълково зелено, но не, не си мисли, че изреждам целия спектър. (Пък кой знае, може и да го изредя подобаващо.) Зеленото е спокоен цвят и освен с чиновете и стените на училищните стаи го свързвам най-вече с трева и сочна, кисела зелена ябълка. Зеленото се завръща в живота ни, но този път съвсем осъзнато с желанието ни за по-добър и здравословен живот.

Осъзнаването или „пробуждането“ вече се забелязва. Но не трябва да се чака последния момент за да разберем, че е нужно да проявяваме повече отговорност към земята, въздуха, водата, към здравето ни и към самите нас като личности. Ето затова смятам за нужно да се информираме постоянно, да бъдем грижовни към околнота среда, защото тогава автоматично проявяваме грижовност към себе си и децета ни.

С тази задача – да бъдем информирани се заел екипът на „Зелена ябълка“. Основната инициатива по еко проекта е отбелязване и награждаване за постижения в екологията. “Зелена ябълка“ се стреми също така да популяризира екопродукти и да превърне екологичния начин на живот в начин на мислене.

Освен на сайта „Зелена ябълка“ информация може да се прочете и в печатното издание към списание „Бела“. С радост отбелязвам новата рубрика на „Зелена ябълка“ за рецепти с ябълки.

Ябълката е един от любимите ми плодове и разбира се с наслада се включвам с един тематичен за сезона десерт - Постни ябълки рулца със сушени сливи и орехи. Рецептата може да видиш в брой 12/2011 на списание „Бела“. Подходяща е за постите, за посрещане на Бъдни вечер, а защо не и като закуска на Коледа.

Трябват ти две зелени ябълки и пожелание от мен за усмихнат и ябълково зелен ден. :-)

П.П. Напоследък ми идва да римувам. Какво ли излезе пък от това?





Кулинарно - в кухнята с Йоана Ябълково зелено от Йоана Петрова - Кулинарно
За още публикации, прочети съдържанието на блога или разгледай мозайката от снимки.
Публикувана на 11/30/11 21:13 http://feedproxy.google.com/~r/kulinarno-joana/feed/~3/dXP1ClxqzAg/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване