12/06/11 11:15
(http://www.azcheta.com/)

Три книги от Роалд Дал останаха в плевенската библиотека

Dahl

Само три книги от Роалд Дал останаха в Регионална библиотека "Христо Смирненски", след като десетки плевенски деца взеха участие в Читателската щафета с героите на Роалд Дал. Към момента в библиотеката се съхраняват десет заглавия от Дал, като броят на екземплярите от тях надхвърля 30.

"Наблюдаваме огромен интерес към книгите на Дал, затова сме поръчали още шест заглавия от автора", казва една от библиотекарките, като допълва, че новите издания ще заемат място по рафтовете съвсем скоро.

Научили или от самите библиотекари, или от плакатите, разлепени в цялата библиотека, децата от Плевен с голям ентусиазъм подхождат към инициативата.

Повече от 200 деца от цялата страна вече се включиха в проекта "Читателска щафета с героите на Роалд Дал", организиран от "Аз чета". Първите 500 участници в щафетата, които са изпратили специалния читателски дневник, удостоверяващ, че са прочели поне три книги от Дал, получават специална награда-изненада.

Внимавай... 9 декември е крайният срок за изпращане на вашите читателски дневници, а големият финал е на 17 декември. Не пропускай да се запишеш!

Още за Читателската щафета с героите на Роалд Дал можеш да откриеш на официалния сайт на кампанията.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване