12/13/11 19:16
(http://ivo.bg/)

Риба Цецо в сос холандез

На съвета на министрите на ЕС, последен за годината, Холандия блокира, а България се опитва да парира блокирането на българското членство в Шенген. Доколкото няма промяна в холандската нагласа, това не е новина, но ситуацията предизвика метаморфоза в българската позиция, която определено е нова. За да я оцените- малко предистория за една история, която вече съм разказвал.
Ще обърнем Холандия за Шенген” , изхвърлил се на работна среща с подчинени по въпросите за борбата с трафика на хора вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в Бургас на 25 ноември. И радио „Фокус”, с целия си възторг от поредния бисер на Цветанов, да вземе да го издаде!
На следващия ден холандците казаха по-твърдо от всякога „не”. И ето че днес, 13 декември, когато не успя да „обърне” Холандия, самохвалството на българския вицепремиер се обърна в друга нескромност ( и сигурен съм – срещу интереса на България в крайна сметка) под формата на задоволство ( едва ли не), че всъщност холандското вето било за добро…( и премиерът Борисов се произнесе наскоро в този стил „всяка зло за добро”).
България няма интерес да настоява за бързо отпадане на контрола по сухопътните граници, защото това може да увеличи миграционния натиск към страната ни, зарадва се едва ли не българският министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в Брюксел, цитиран от БНР.

„За нас е важно вземането на политическо решение за влизане в шенгенското пространство на първия етап – въздушни и морски граници. Що се касае до сухопътни, надявам се, че също в 2012 г. ще има подобно политическо решение, но аз не смятам, че трябва да бъдем прекалено настойчиви за вдигането на сухопътните граници“, каза вътрешният министър.

Ето това е новина: Халандия обърна България. Може да не се харесва тук, но е факт. Вицепремиерът Цветанов вече се обръща към българската публика с напълно нов акцент по темата. Вече му е важно не приемането, а политическото решение за това. Нямали сме интерес от бързо отпадане на контрола върху сухопътните граници. Това щяло да увеличи миграционния натиск…

Както се казва на лисичи език : „гроздето е кисело”!

Като става дума за недозрейки и за плодовете на процъфтяващата ни пропаганда, която този път пропуска да възкликне инфантилно „имаме новина”, струва си да се отбележи какво се появи като призив с вкус на „сладко отмъщение” към Холандия на сайта BNews, известен като страстен крепител на правилната линия на управляващата партия у нас.

Видяла жабата, че румънският кон вдигнал крак и решила, и тя да поиска да я подковат пропагандно по модата на прогресивните румънци:

„Призив от Румъния
Не купувайте плодове и зеленчуци от Холандия!
BNews.bg

Румънският президент Траян Бъсеску призова сънародниците си да бойкотират холандските плодове и зеленчуци заради шенгенската съпротива на страната.
„Според мен е много хубаво да не се купуват плодове от Холандия. По-добре е да купуваме от Турция или Испания“,
изцепил се Бъсеску, докато пазарувал в супермаркет в Букурещ, цитиран от Танюг.
През септември властите в Букурещ забраниха вноса на някои продукти от Холандия, включително лалета.
В отговор на призива на Бъсеску да не се купуват зеленчуци от Холандия,
днес холандската евродепутатка Естер де Ланге ще поднесе на румънските си колеги в ЕП кошници с холандски зеленчуци,
съобщи междувременно Медиафакс.
Междувременно днес световните агенции предадоха, че
холандската икономика е в рецесия.
Освен че икономиката е в рецесия, данните прогнозират свиване на икономическия ръст през 2012 година. „

Този текст в стил „за Бога братя, не купувайте холандски стоки” , може да бъде видян в разни варианти и в други проправителствени медии – днес в електронните, утре и в печатните. Но приносът на този сайт е във вмъкнатия абзац за „междувременното” съобщение, че холандската икономика е в рецесия. Схващате ли какво се случва на онези държавици, които се осмеляват да се озъбят на Цецо и Бойко!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване