12/17/11 05:47
(http://www.gorichka.bg/)

И победителят е … „Спасяването на пеликана”: дарителската програма на Мото-Пфое

moto-pfohe
Завърши поредното издание на дарителската програма на Мото-Пфое, за която ви разказахме в края на октомври. Тя финансира проекти за опазване на природното многообразие и културно-историческата идентичност на страната ни. Наградите бяха връчени на победителите  по време на официална церемония през изминалата сряда в Софийска Градска Художествена Галерия.

Победителят

1st-award-pelikana

Проектът на дирекцията на Природен парк „Персина” - Спасяването на Пеликана, с автор Стела Божинова беше фаворит на журито. Целта на проекта е осигуряването на нови местообитания за гнездене на пеликаните по Дунавското поречие, каквито са възстановените блата на о. Персин. Наградата за него беше в размер на 12 000 лв.

. . .


Другите победители

2nd-award-kartografia

Картография на изчезващата памет на Изследователски център по социални науки към СУ „Св. Климент Охридски”, с автори Невена Германова и Вероника Димитрова. Идеята на проекта е да запази рушащите се сгради и да създаде публично онлайн пространство за дискутиране на проблемите, свързани с опазването на културно-историческото наследство на Стара София. Проектът получи награда в размер на 5 000 лв.

. . .

3rd-biliana

Детската градина, семейството и празниците „Коледа” и „Кукеровден” - ЦДГ „Биляна”, Ямбол. Проектът е насочен към съхраняване и популяризиране сред децата на българските традиции, свързани със зимно-пролетните народни обичаи и възпитаване и утвърждаване на националното самосъзнание чрез непреходното българско песенно и танцово фолклорно наследство. Присъдената награда беше в размер на 3 000 лв.

. . .

Следващата година ще отбележи 15-то издание на дарителската програмата.

Повече информация: тук

Публикувана на 12/17/11 05:47 http://blog.gorichka.bg/?p=6285
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване