12/21/11 10:50
(http://www.azcheta.com/)

Обучение в САЩ за двама български библиотекари

Двама български библиотекари ще преминат курс на тема "Инструменти за библиотекаря на 21 век" между 26 май и 19 юни 2012 г. в САЩ, съобщава сайтът на Българската библиотечно-информационна асоциация. Весела Ангелова от РБ "Пенчо Славейков" - Варна, и Милена Иванова от РБ "Петър Стъпов" - Търговище са избрани да се включат в триседмичнапрограма на Центъра за международни библиотечни програми "Мортенсън" при Университета в Урбана-Шампейн, Илинойс, САЩ.

Освен срещи с водещи експерти и преподаватели от САЩ, обучението включва и посещения на обществени и академични библиотеки в щата Илинойс, офисите на Американската библиотeчна асоциация ALA в Чикаго, Центъра за онлайн компютърни библиотеки OCLC в Охайо и др.

Участието на двамата българи се финансира от ББИА по проекта "Напредък и устойчиво развитие на библиотечния сектор в България", подкрепен от Фондация Америка за България.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване