12/22/11 09:57
(http://www.azcheta.com/)

Време за последни покупки?

Тези дни ми попадна едно много интересно изследване на българския клон на Visa България за потребителските нагласи преди празниците между собственици на кредитни и дебитни карти. Ще ви нахвърлям набързо някои по-важни за вас/нас моменти и след тях ще давам по едно-две "умни" неща. Предлагам да наблягате на числата, де:

- 23 декември ще бъде най-натовареният ден за пазаруване в Европа за цялата година - просто не чакайте дотогава, а отделете днешния следобед или привечер, за да изпълните част от поръчките си. За да не се наложи да пищите като в онази реклама с Джъстин Бийбър от черния петък в САЩ :)

Средната сума, която картодържателите у нас ще отделят за подаръци, възлиза на 249 лева (40 лв. повече от миналата Коледа) - доста добра сума, която може да бъде дадена и за един приличен електронен четец или таблет

37% от българите ще направят коледните си покупки тази седмица (19-23 декември) - май няма нищо по-логично от това - децата стават доста по-любопитни преди Коледа, така че би било трудно да се укрият подаръците. И като споменах деца, ето и няколко предложения за книжни подаръци за малчугани.

- Мъжете в проучването вече са похарчили или ще похарчат малко повече за подаръци (280 лева) в сравнение с жените – 222 лева - и за мъжете, и за жените имаме предложения как да зарадват половинките си с неща за четене, но пък разликата в планираните суми вероятно се дължи на цените на електроуредите, насочени към мъже и жени :)

Само 15% от анкетираните планират или вече са направили покупки от онлайн магазини - което е една доста добра цифра, като се има предвид недоверието на българите към разплащанията по електронен път

9% от подаръците за Коледа ще бъдат книги - е, доста нисък процент. Можем ли да го повишим?

Ако все още не сте решили какво да подарите за Коледа, може би сте закъснели, защото тази година Коледа дойде доста рано с нашия Месец на подаръците, но пък все още има време да изберете хубави книги за новогодишни подаръци.

Весели празници от мен и Христо и ще се видим съвсем скоро!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване