12/24/11 08:00
(http://patepis.com/)

Ботаническата градина на Чикаго (фотопътепис)

На Бъдни вечер с чикагски красоти ще завършим годината за нашия сайт. Пожелавам ви Честито Рождество и една щастлива Нова година, да сте здрави у дома, а за останалото си има начини :)
Ще се видим отново след Нова година и не ни забравяйте, ами пишете и пращайте пътеписи :) А ако случайно не ви отговоря веднага, това значи само, че не мога да се ориентирам между масата и бутилките :)
Още веднъж:
Честито Рождество и щастлива Нова година!

Ботаническата градина в Чикаго

има завидна история - малко повече от век. Дори да не се интересувате от растения, градината си струва да се посети - усещането е невероятно. На шега често го сравнявам с натурален антидепресант - ефектът е неизменен - нищо не може да ви извади от сладкия унес сред тази невероятна селекция на природата в най-съвършения й вид.
[geo_mashup_map] [geo_mashup_location_info]
На площите на градината всъщност има 24 различни градини - най-популярните са Розовата градина, Японските градини, новата Иглолистна градина, Зеленчуковата и плодова градина, Дзен градината...
Всеки сезон е различен в  Ботаническата градина - през пролетта можете да видите полета от нарциси, лалета... След тях идват азалиите и розите... Ружите... Петуниите... Водните лилии и лотусите... А есените са впечатляващи с безбройните хризантеми - всяка година в различна палитра и форми...
В градината стъпвате леко, дишате дълбоко и очите ви скитат неуморно...
Надявам се снимките поне малко да предадат това чувство!
[imagebrowser id=117]
  Снимките са много, така че кликайте упорито, за да стигнете края :)  Снимки и текст: Люси Рикспун Други разкази свързани с Чикаго – на картата:
Публикувана на 12/24/11 08:00 http://patepis.com/?p=28445
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване