12/31/11 01:33
(http://dzver.com/blog/)

Книжна равносметка

Хареса ми идеята на Крокодила за равносметка какво прочетох през годината. Май е по-добре да е в 1 пост, отколкото в 31.

2011-та четох главно фентъзи, фантастика и крими – за промиване на мозъците. Четенето е сравнително добър метод да се приспиш, когато си се занимавал твърде много с програмиране.

Майкъл Конъли пише просто и прочетох няколко негови книги в оригинал, за да си подобрявам езика. Препоръчвам, стига да не заорете твърде надълбоко в многологията за Хари Бош. Аз стигнах до номер 5 и започнах да му губя края.

3-те части на Смъртоносен свят на Хари Харисън и Кукувиците от Мидуич на Джон Уиндъм бяха най-забавните книги, които прочетох за годината. Най-доброто фентъзи – 3-те части на “Първият закон” от Джо Абъркромби. Напреднах с още 4 тома в Малазанската книга на мъртвите. Намирам я за скапано четиво, но влиза под кожата и вероятно ще се опитам да я довърша през следващата година.

Прочетох Атлас изправи рамене, както и някакъв сборник на Томас Соуъл, препоръчан ми от Лонганлон. Почнах да схващам идеите на американските консерватори и това как те виждат демократите. Надявам се 2012 година да прочета още нещо по темата. Може пък да намеря отговор на въпроса защо обществото мрази докторите, учителите, адвокатите, инженерите и тн.

Колкото повече чета за Северна Корея, толкова повече се чудя как още съществува. Соц книгите за източния блок са по-леко четиво – от тях лъха на щастлив край. Тази година прочетох 2 от тази категория, следващата ще видим.

Ревюта на всичко, което прочетох, има в Goodreads.

Публикувана на 12/31/11 01:33 http://dzver.com/blog/?p=2200
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване