01/08/12 00:31
(http://psabev.blogspot.com/)

Карагьозовата къща в Копривщица – чудесно място за купон!

„Какво Вие мислите? Копривщица е била цели векове Република, без сенати и министри, без харти и президенти, десет пъти по-либерални от френската и сто пъти по-демократична от американската.. Боже мой, селце като кутийка, гдето се ражда само ръж, гдето зимата е десет месеца, гдето най-работните пътища са широки тамам две педи, гдето знайните гости се считат за хаджии, гдето не е стъпял кракът ни на Бланки, ни на Ами Буе, ни на Киприян Роберта, на Луи Леже, и пр.и пр. – а такъв паплач от деятели и родолюбци! Необяснимо!”

- Захари Стоянов, из „Записки по българските въстания“

За първи път в Копривщица отидохме заради една изненада по случай Св. Валентин. Още тогава се влюбих в това прекрасно място, където българският дух се усеща навсякъде. Наскоро с колегите си направихме тиймбилдинг, който организирахме самосиндикално. Защо ли? Ами за последните пет години смених няколко фирми и годишният тиймбилдинг се провежда винаги по един и същ начин: скъпарски петзвезден хотел, суперлукс, всичко е осигурено… Но когато решиш да ударите по една бира за твоя сметка с някой колега, следва да се разделиш с 10-15 лв. А истината е, че супер лукс и супер купон са две различни неща!

И така, в края на миналата година се организирахме сами и за под 100 лв./човек изкарахме страхотно в „двузвезден хотел“, с много ядене и пиене… Всъщност „Карагьозовата къща“ наистина е „двузвезден хотел“, но кавичките слагам, защото никой от нас не го усети така… все едно бяхме на гости в къщата на някой приятел.

Карагьозовата къща е на два етажа, с различни по големина стаи, както и достатъчно голяма механа. Капацитетът е 15-тина души (ако става въпрос за двойки, може и повече, тъй като ние не се възползвахме от двойните легла), а ние сме си точно толкова, така че наехме цялата къща (330 лв./вечер за целия хотел към миналата година).

Доверихме се на собственика и той да подбере храната срещу определена сума пари и въобще, ама въобще не съжалихме – огромни порции, салати, шкембе-чорба, кифлички, домашно сирене и кашкавал… наистина уникално богато хапване на съвсем народни цени. А гвоздеят на програмата беше печено прасенце, с което всички се увековечихме. Това е една от сравнително културните снимки с прасето:

Собствениците са изключително сърдечни и мили хора, да не говорим колко безобразно вкусно готвят! Дребните детайли (отделна четка за зъби за всеки, кулинарни изненадки извън договореното за добре дошли и т. н.) също правят чудесно впечатление. А най-хубавото е, че ни оставиха да се забавляваме на воля и, вярвайте ми, получи се най-готиният тиймбилдинг досега… (имаме и подобаващо количество пиянски снимки, които обаче ще запазим за себе си).

 

 

 

 

 

 

 

Аз определено ще се възползвам отново от услугите им следващия път, когато се съберем по-голяма компания, а след такова добро изкарване, нямаше как да не ги похваля. Колкото до Копривщица, това е уникален град и мисля, че ви е нужен точно един уикенд от петък до неделя, за да го разгледате и да му се насладите (не пропускайте шестте музея!!!).

За финал, още няколко важни елемента:

  • Карагьозовата къща се намира в централната част на Копривщица (то там май всичко е център, всъщност), точно зад ресторант България;
  • Обзавеждането е в битов стил, като някои стаи са луксозно обзаведени с отделен санитарен възел, а други са спартанска двойка с шкафче между двете легла и тоалетна на етажа;
  • Паркинг няма, но ако сте свикнали със софийското паркиране, тесните калдъръмени улички няма да са ви проблем;
  • Спалните и механата са в отделни сгради (виж снимката горе), така че купонът на недостатъчно пияните не пречи на съня на достатъчно пияните…

Ето и единственият (засега) начин да получите повече информация за Карагьозовата къща: 0889 86 23 86, Кирил Киряков



Подобни публикации

Публикувана на 01/08/12 00:31 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/yU0BEmChMY8/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване