01/11/12 10:04
(http://ivo.bg/)

(Кръво)жадно за слава обяснение в любов към властта

Що за извънредно събитие е рокадата на върха на Столичния общински съвет, че трябваше да му бъде посветена „извънредна пресконференция” в мразовитата януарска сутрин? Някой спомня ли си изобщо да имало такова извънредно медийно чудо през изминалите чудни 22 години, през които иначе не липсват чудеса, достойни за пряко включване от лудницата на българската криминално-политическа сцена?

Но не само формата на събитието- съдържанието му също е извънредно шизофренично. В ролята на конферансие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов направи всичко по силите си да подкрепи версията, че нищо особено не се е случило- било най-нормално Андрей Иванов да подаде оставка от поста на председател на Общинския съвет на София. Самият Иванов, (пре)избран на този пост само преди два месеца, активно участваше в прикриването на истината с мотива, че се е уморил от лъжи по свой адрес. Обичайното в този необичайно алогичен дует беше, че обичайният заподозрян бяха медиите- те, колкото и да са послушни, пак се оказаха „виновни”, макар в същото време, по думите на Андрей Иванов, да не били инициатори ( т.е. , да не си въобразяват, че са чак толкова важни).

А дали изобщо има оставка? В това явно никой не вярва. Най-вече самият говорител на властта в медийното пространство Николай Бареков, който буквално издаде началника си с радостното обобщение след напоителните лъжи за „доброволния акт” с „оставката”, че Борисов е „отрязал главата” на Андрей Иванов. С „рязане на глави” Бареков обясни политическото дълголетие на Борисов.

По-ясно откровение за това кой и как „коли и беси” в държавата, включително в една община, пък била тя и столична, не можеше да се измисли. Проблемът обаче е в това, че някак си не е редно, но пък е наредено да стане известно. Как? Ами чрез „извънредна пресконференция” за нещо, което нямало значение, но пък е достатъчно значимо за онзи, който иска сигналът му да бъде разчетен и преведен от упълномощен за целта говорител, който да постави необходимия за целта кръвожаден акцент.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване